Παρασκευή, Απριλίου 20, 2007

Ο σκορπιός τσιμπάει

αν τον ενοχλήσεις!
Κατά τα άλλα κάθεται ήσυχος!
Αυτό μάλλον δεν τον ξέρουν κάποιοι...
Σημασία έχει πόσο δηλητήριο έχει,και πόσο έχει νευριάσει!
Αλλά οτι θα τσιμπήσει,θα τσιμπήσει!
Και να εύχεσαι να μην σε ξαναδεί!

Currently playing: Madelin Peyroux - Lonesome road

Τρίτη, Απριλίου 17, 2007

Ελεύθερος χρόνος

Αυτό ήταν μια εργασία που είχα να κάνω για ένα επιλεγόμενο, (το πιο εύκολο μάθημα που έχω συναντήσει στην σχολη... "Περιβάλλον και υγεία") αλλά μ'αρεσε όπως βγήκε και είπα να το παραθέσω και στο blog σαν post!
Ιδού λοιπόν...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


Ο ελεύθερος χρόνος είναι μία έννοια που στις μέρες μας εκλείπει όλο και περισσότερο και αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε όλες τις ηλικίες! Κατά την προσωπική μου άποψη, ελεύθερος χρόνος είναι ο χρόνος που έχει ο καθένας για να ασχοληθεί με πράγματα που του αρέσουν και δεν είναι υποχρεωτικά. Στην σύγχρονη κοινωνία όμως, όλοι οι άνθρωποι έχουν γεμίσει το πρόγραμμα τους με υποχρεώσεις και έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Μία καλή εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου είναι να προσπαθεί ο άνθρωπος να ασχολείται εργασιακά με κάποιον τομέα που του αρέσει και τον ικανοποιεί. Με αυτόν τον τρόπο, η έλλειψη του ελεύθερου χρόνου θα του δημιουργεί μικρότερη ζημιά στην ψυχική του κατάσταση!

Προσωπικά βρίσκω τον ελεύθερο χρόνο πολύ χρήσιμο, αν και δεν μπορώ να πω ότι έχω αρκετό. Στον ελεύθερο μου χρόνο μπορώ και ασχολούμαι με την μουσική κατά κύριο λόγο (και τα τύμπανα πιο συγκεκριμένα), αλλά επίσης και με την ανάγνωση βιβλίων, αλλά και με την συγγραφή.

Αν συγκρίνουμε τα σημερινά χρόνια με τα γυμνασιακά, τα αποτελέσματα της σύγκρισης δεν θα είναι ίδια σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και ούτε μέσα στην σχολή μας. Ο ελεύθερος χρόνος που έχει ο καθένας μας στο πανεπιστήμιο εξαρτάται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τον ίδιο τον φοιτητή και κατά ένα μικρότερο ποσοστό από τις γύρω του συνθήκες. Με τα δεδομένα που υπάρχουν για την πλειοψηφία των φοιτητών. Και τις ελευθερίες που έχουν οι φοιτητές, είναι επιλογή τους να διαθέσουν όσο χρόνο θέλουν για τις υποχρεώσεις τους. Στο ένα άκρο μπορεί να έχουμε κάποιο φοιτητή ο οποίος είναι σωστός και τυπικός απέναντι στις υποχρεώσεις του προς τα μαθήματα, αγαπάει την επιστήμη του και ψάχνει για αυτήν, είτε βοηθώντας σε κάποιο εργαστήριο της σχολής του, είτε αναλαμβάνοντας εργασίες, είτε παρακολουθώντας συνέδρια – σεμινάρια, είτε μόνος του μέσω internet, τύπου και άλλων μέσων, και ταυτόχρονα δουλεύει για να έχει το δικό του χαρτζιλίκι και τέλος επειδή έχει αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ασχολείται με εθελοντικές οργανώσεις. Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει ο καθένας, αυτός ο φοιτητής δεν έχει και πολύ ελεύθερο χρόνο για τα hobby του. Στο άλλο άκρο μπορούμε να βρούμε τον ανέμελο φοιτητή που χρωστάει πάνω από τα μισά μαθήματα της σχολής του (αφού έχει την δυνατότητα αυτή), και όλη μέρα γυρνάει σε καφετέριες bar και σπίτια φίλων χωρίς να ασχολείται ούτε με την σχολή του αλλά ούτε με κάποια δουλειά και ξοδεύοντας τα χρήματα των γονιών του. Οι περισσότεροι φοιτητές (και όλοι οι κοντινοί μου) πάντως, όπως και εγώ, βρίσκονται κάπου στην μέση από τα 2 άκρα που περιέγραψα πιο μπροστά και εξαρτάται από το τι έκανε ο καθένας στο γυμνάσιο, το αν έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο τώρα απ’ ότι τότε.

Όσο αφορά την οικονομική κατάσταση, σίγουρα είναι ένα βασικό κριτήριο για το πώς θα περάσει ο καθένας τον ελεύθερο του χρόνου. Συνήθως περισσότερα χρήματα σημαίνουν και περισσότερες επιλογές, αν και αυτό δεν ισχύει πάντα. Σε προσωπικό επίπεδο, αν είχα παραπάνω χρήματα, θα μπορούσα να πάω σε περισσότερες συναυλίες, και αν είχα πολλά παραπάνω χρήματα, θα μπορούσα να κάνω ταξίδια στο εξωτερικό. Επίσης αν δεν δούλευα ίσως να είχα παραπάνω χρόνο να ασχοληθώ με κάποιο από τα hobby μου, αλλά δεν ξέρω αν θα είχα τα χρήματα για να ασχοληθώ σωστά με αυτό.

Όσο αφορά τις δραστηριότητες μου, όπως ανέφερα και παραπάνω, παίζω τύμπανα, παίζω ποδόσφαιρο, πηγαίνω στο γυμναστήριο, και γράφω σενάρια. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν δίνω όσο χρόνο θα ήθελα σε αυτά και θα ήθελα να αφιερώνω περισσότερο χρόνο για να έχω καλύτερα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει κάτι ξεχωριστό που θα ήθελα να κάνω σαν ασχολία, μιας και αυτά που κάνω ήδη με γεμίζουν ψυχικά και πνευματικά, απλά θα ήθελα να έχω παραπάνω χρόνο να αφιερώσω στις ασχολίες μου.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι ο ελεύθερος χρόνος, όσο κι αν τείνουμε να τον εξαλείψουμε στις μέρες μας, είναι πολύ σημαντικός για την ψυχική μας κατάσταση, κάτι που έχει αντίκτυπο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας (από την εργασία μέχρι τις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις). Αν δούμε ότι δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος και μας κατακλύζει το άγχος, ίσως θα πρέπει να εξασφαλίσουμε χρόνο για τον εαυτό μας κόβοντας από κάτι άλλο που θεωρούμε υποχρεωτικό. Έτσι θα μπορούμε να είμαστε ευδιάθετοι και θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα και στις υποχρεώσεις μας.

Currently playing: Pain - Eleanor Rigby

Δευτέρα, Απριλίου 16, 2007

Therion Live στη Θεσσαλονίκη

Ενα από τα καλύτερα live που έχω δει στην ζωή μου.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν fan των therion.
είχα ένα δίσκο και μερικά σκόρπια κομμάτια,αλλά δεν έψηνα να δώσω 25 euro μιας και μαζεύω χρήματα για αρκετά πράγματα. Ενα πρωί που βρέθηκα με τον Βασίλη (τον καθηγητή μου στα τύμπανα) μου είπε να πάω οποσδήποτε στο live.Τελικά τον εμπιστεύτηκα και αγόρασα είσητήριο την Παρασκευή το πρωί.
Σάββατο βράδυ και έφτασα έξω από την υδρόγειο στις 21:35.Εκεί εκτός από τον Βασίλη είδα και πολλούς άλλους γνωστούς που είχα να δω καιρό (καταραμένη ιατρική... έχω ξεκόψει από τον κόσμο!!!).
Επειδή όμως είμαστε στο ελλάντα και όχι σε καμιά πολιτισμένη χώρα οι πόρτες άρχισαν να ανοίγουν κατά τις 22:15 και είχαμε μπει όλοι κατά τις 22:40. Πρέπει να είμασταν πάνω από 500,αλλά λιγότεροι από 1000.
Οι Therion βγήκαν στην σκηνή γύρω στις 11 παρά και άρχισαν αρκετά δυναμικά.
4 φωνές,2 κιθάρες,1 μπάσο,1 ντραμς!
Καθόλου άσχημα!Ειδικά οι 2 τραγουδίστριες (Lori Lewis και Katarina Lilja) ήταν πανέμορφες με την katarina να κλέβει περισσότερο τις εντυπώσεις!
Τα παλικάρια παίξαν περίπου 2μιση ώρες, κάτι που είναι πολύ καλό και δείχνει σεβασμό στο κοινό,και όχι σαν κάτι αρπαχτές τις 1 ώρας και κάτι που έρχονται κατά καιρούς στην Ελλάδα!
Φυσικά το playlist τους περιείχε κομμάτια από παλιούς και νέους δίσκους,και κυρίως από τον τελευταίο τους δίσκο, gothic kabbalah!
Τελειώνοντας λοιπόν,κι αφού ήδη είχαν φύγει μια φορά και ξαναβγήκαν,υποκλίνονται και φεύγουν.
Και ενώ ο κόσμος φωνάζει,ξαναβγαίνουν και λεν μήπως θέλουμε άλλο ένα κομμάτι;
Φυσικά ο κόσμος συμφώνησε και είπαν ότι θα παίξουν άλλο 1 μαζί με ένα καλό τους φίλο από Θεσσαλονίκη... και εκεί έσκασε στην σκηνή ο gus g! Ολο το κοινό χειροκρότησε και παίξαν μια διασκευή από manowar.Μην με ρωτήσετε ποιο,ποτέ μου δεν άκουγα manowar,αν και το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν σχετικά καλό.
Αφού λοιπόν παίξαν κι αυτό και φύγαν,περιμέναμε λίγο ακόμα να φύγει ο κόσμος και ανταμοιφτήκαμε αφού βγήκαμε φώτο με την τραγουδίστρια και τον κιθαρίστα,αλλά δεν προλάβαμε να βγούμε με τον snowy και την katarina που μπήκαν μέσα γρήγορα!
Ιδου κάποιες από τις φωτογραφίες


Εδώ οι 4 τραγουδιστές (2 αντρες - 2 γυναικες) σχηματίζουν σταυρό

Η Katarina Lilja (τραγουδίστρια) η οποία τράβηξε αρκετά την προσοχή με την παρουσία της και με την φωνή της!!! (αυτή τα συνδυάζει και τα 2)

Εδώ υποκλίνονται καθώς μας χαιρετάν,μεσα σε πανικό από χειροκροτήματα!

Εγώ με τον Kristian Niemann (κιθαρίστας)


Ο snowy shaw (τραγουδιστής) με τον οποίο δεν προλάβαμε να βγούμε photo,και τέλος...

εγώ με την πανέμορφη για την ηλικία της Lori Lewis (τραγουδίστρια)

Currently Playing: Therion - Gothic Kabbalah

Τρίτη, Απριλίου 10, 2007

Σας έλειψα??? - Πάρτε 5 πράγματα για μένα!!!

Έχω περίπου ένα μήνα να γράψω και ο λόγος είναι ότι έτρεχα αρκετά με τα της σχολής, και όχι μόνο! Τελικά την βγάλαμε αρκετά φτηνά μιας και διεκδικήσαμε και τελικά καταφέραμε να βάλουν την χαμένη εξεταστική ως διπλή τον Σεπτέμβρη για τα 4 πρώτα έτη και εμβόλιμη το Πάσχα για 5ο-6ο και Ε.Π.

Η αλήθεια είναι πως πιστεύω ότι από δω και πέρα θα γράφω αρκετά πιο συχνά και ξεκινάω με κάτι που χρωστάω…

Ένα παιχνιδάκι που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό στην μπλογκόσφαιρα και πριν από κάποιο καιρό αναφέρθηκε και το όνομα μου από την λαίδη (Pegasus)

Λοιπόν, 5 πράγματα που θα θέλατε να ξέρατε για μένα….

  • Είμαι Σαββατογεννημένος, σκορπιός και γαλανομάτης, κάτι που απ’ ότι μου έχουν πει είναι συνδυασμός που σκοτώνει… οπότε προσέξτε τι λέτε για μένα….. μπορεί να σας καεί το video ή και να έχετε προβλήματα διέγερσης!!!
    Το μόνο καλό που μου έχουν αναφέρει (σχετικά με τα ζώδια κτλ…) είναι ότι είμαι πεισματάρης και … καλός στο κρεβάτι!!! - για τις δεσποινίδες υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας στο profile;-)))
  • Στην ζωή μου ήθελα να κάνω 3 πράγματα! Να γίνω γιατρός, μάγειρας ή drummer! Τελικά κατάφερα να μπω στην Ιατρική (με την δεύτερη βέβαια, αλλά μπήκα), μαγειρεύω κατ’ ανάγκη (ζω με τον Πατέρα και τον αδερφό μου) σχεδόν καθημερινά πλέον – αλλά και επειδή μ’ αρέσει, και παίζω drums όποτε βρω λίγο ελεύθερο χρόνο! Άρα είμαι σχετικά ικανοποιημένος από την ζωή μου όσο αφορά αυτά που ήθελα να κάνω!!
  • Κατά καιρούς μου προσάπτουν διάφορα κοσμητικά επίθετα μέσα στους χώρους που κινούμαι! Τώρα τελευταία κυκλοφορεί πολύ το «κακός»… Δεν φταίω εγώ αν δεν μπορώ να αντέξω τους βλάκες, τους κάγκουρες, και τους ξερόλες… Έχω αλλεργία – πώς να το κάνουμε;;; Είναι γονιδιακό το θέμα!!!
  • Έχω πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο αν και κοιμάμαι λίγο (4-5 ώρες). Ασχολούμαι με διάφορα εθελοντικά προγράμματα στην σχολή (εκτός από τα μαθήματα βέβαια), με δουλειά (να έχουμε και κάνα χαρτζιλίκι), με την μουσική, με την μπάλα (έχουμε ομάδα 5Χ5 με την σχολή), με τις δουλειές του σπιτιού (ευτυχώς βοηθάει και ο αδερφός), και πρέπει από του χρόνου να κάνω κάτι για να έχω λίγο παραπάνω χρόνο για ξεκούραση/καλοπέραση….
  • Είμαι ευγνώμων στον πατέρα μου για πολλά πράγματα και κυρίως για κάποιες αξίες που μου μετέδωσε, και μ’ έχουν κάνει σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτόν που είμαι σήμερα – αν και πιστεύω ότι ακόμα έχω να παίρνω.

Στα παραπάνω 5 σημεία έκανα μια μίνι και κατά δύναμιν περιληπτική περιγραφή της αφεντιάς μου!

Και ήρθα η ώρα να κάνω πάσα στους εξής 5…. (οι περισσότεροι το'χουν κάνει ήδη...)

Currently playing: Emerald sun - Emerald sun