Τρίτη, Οκτωβρίου 09, 2007

Περι κλεπταποδόχων

Σήμερα το πρωί, ερχόμενος στη σχολή, άκουγα στο ράδιο μια συζήτηση περί κλοπών, εφαλτήριο της οποίας ήταν η αναφορά ενός ακροατή για κλοπή του laptop μέσα από το αυτοκίνητο του. Ο συγκεκριμένος κύριος ζητούσε τουλάχιστον τα αρχεία μέσα από το laptop γιατί δεν τα είχε κάνει backup (φταίει κι αυτός γιατί δεν κάνεις το laptop σου βόλτες χωρίς να έχεις τα αρχεία backup - και ειδικά τόσο σημαντικά αρχεία όσο ισχυριζόταν ο συγκεκριμένος). Μετά από λίγο τηλεφώνησε μία κυρία και ανέφερε ότι πρόσφατα αγόρασε ένα laptop από κάποιον περιπλανόμενο στην Αριστοτέλους. Λογικό είναι πως οι εκφωνητές την αποδοκίμαζαν για πολλή ώρα.
Το ζήτημα είναι ότι αυτό είναι ένα μείζον πρόβλημα της κοινωνίας μας το οποίο το διατηρούμε εμείς οι ίδιοι. Αυτοί που διαπράττουν τις ληστείες ανήκουν κατά βάση σε 2 κατηγορίες: Τους χρήστες ναρκωτικών (που κλέβουν για να βρουν χρήματα για την δόση τους), και τους επαγγελματίες (που βγάζουν τα προς το ζην - και πολλά παραπάνω - πουλώντας ότι έχουν κλέψει). Ασχέτως με την κατηγορία που ανήκει ο κλέφτης, αγοράζοντας αντικείμενα από αυτούς τους ανθρώπους συντηρούμε την κατάσταση και την αποδεχόμαστε. Αυτό είναι και ανήθικο αλλά και παράνομο (ο καθένας μπορεί να πάει φυλακή για κλεπταποδοχή). Εκτός αυτού όμως, όπως είπε και ο παρουσιαστής, η συντήρηση αυτής της κατάστασης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο γεγονος πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνουν θύματα ληστείας και τα συγκεκριμένα άτομα που αγοράζουν αντικείμενα από τους κλέφτες. Και τότε προφανώς δεν θα τους είναι καθόλου ευχάριστο το γεγονός της κλοπής.
Πρέπει επιτέλους κάποτε να κοιτάξουμε πέρα από τον δικό μας καλοθρεμμένο πωπό, και να αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση! Το να είσαι κλεπταποδόχος ίσως σου φέρνει κάποια σχετικά χρηματικά ωφέλη, αλλά σίγουρα ενισχύει τις ορέξεις των συγκεκριμένων ανθρώπων για ληστεία. Και είμαι σίγουρος πως οι ίδιοι άνθρωποι θα είναι οι πρώτοι που θα κουνάν αποδοκιμαστικά το κεφάλι, την ώρα που στις ειδήσεις των 8 - απολαμβάνοντας μπριζόλες και κρασιά - θα ακούν κάποια είδηση του τύπου "δολοφονήθηκε __χρονος/η από ληστή που εισέβαλε στο σπίτι,επειδή προέβαλε αντίσταση. Ο ληστής αφού χτύπησε θανάσιμα το θύμα, άρπαξε ότι πρόλαβε και διέφυγε πριν φτάσει η αστυνομία. Αυτή την ώρα γίνονται έρευνες..." και κατεβαίνοντας η χοιρινή μπουκιά από τον οισοφάγο (που πολύ θα ήθελα να του κάτσει στον λαιμό) θα λέει στην γυναίκα του "είδες τι γίνεται; που έχει καταντήσει η σημερινή νεολαία..."
Φεύγω απ'την Ελλάδα ρε!!!!!!
Δεν μας αντέχω άλλο!!!
Τελειώνω με τις υποχρεώσεις μου και φεύγω!!!

Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2007

Apocalyptica - I don't care

Το συγκεκριμένο κομμάτι έτσι και το κυκλοφορήσουν σε single θα γίνει μεγάλο χιτάκι!
Είναι από αυτά που σου καρφώνονται με τη μία στο μυαλό!
Απολαύστε