Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

Αύγουστος στην Αγγλία

Τον Αύγουστο που μας πέρασε ήταν στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Canterbury,το παγκόσμιο συνέδριο των φοιτητών ιατρικής. Η Ελλάδα συμμετείχε μέσω της helmsic με 22 άτομα (16 η κανονική αποστολή και άλλοι 6 συντονιστές προγραμμάτων). Εγώ πήγα ως συντονιστής του Residency Database για το οποίο έχω ξαναγράψει εδώ μέσα.
1 Αυγούσοτυ ξεκινήσαμε από θεσσαλονίκη μαζί με 2 φίλες από την τοπική μας,για λονδίνο. Θα καθόμασταν ως τις 3/8 για βόλτα,4-10 ήταν το συνέδριο,μετά μια ημερίσια εκδρομή και μετά σπίτια μας...
Στο Λονδίνο περάσαμε πολύ ωραία!!!
Πήγαμε στο βρατανικό μουσείο,όπου πάθαμε σοκ με τα Ελγίνεια,και από το σοκ,φύγαμε και δεν βγήκαμε φώτο.... (ήταν η τελευταία μας στάση)
Εδώ στο αιγυπτιακό τμήμα παρουσιάζομαι ως άλλος Τουτανχαμών....


Εννοείται ότι κάναμε και πολλές βόλτες στο Λονδίνο...
Εδώ ο Ben με τα κάστρα... (σκέτη απογοήτευση ο Ben... απορώ τι τον λένε big)


Ενώ,εδώ δείχνω το κανονικό μέγεθος του Ben!!! ;)Εδώ με την Μυρσίνη με φόντο τον Τάμεση


Εδώ ενα μέρος της ελληνικής αποστολής λίγο πριν ξεκινήσουμε tour στον Τάμεση!


Γενικά στο Λονδίνο πήγαμε phantom of the opera,και πάθαμε σοκ. Η καλύτερη παράσταση που έχω δει ποτέ!!!! Επίσης με ένα παλικάρι πήγαμε στο financial centre όπου έχει απίστευτούς ουρανοξύστες,και πανακριβες τιμές!!! Πήγαμε και hyde park, και tower bridge, και εγώ έκαν και μια βόλτα στο guilford όπου με φιλοξενούσε ένας φίλος.Δυστυχώς δεν έχω τις ανάλογες φώτο γιατί δεν είχα δική μου μηχανή,και οτι έχω μου τις έχουν δώσει φίλοι.
Το Σάββατο 4/8 ξεκινήσαμε για το Cantebury όπου γινόταν το συνέδριο με βασικό θέμα την Πρόσβαση των ασθενών στα απαραίτητα φάρμακα. Το πρόγραμμα ήταν ασφυκτικό,αφού τα πρωινά παρακολουθήσαμε τις συνεδριασεις των επιτροπών (εγώ είμαι στην επιτροπή ιατρικής εκπαίδευσης) το μεσημέρι-απόγευμα έμπαινε ότι περίσσευε,όπως η προβολή των projects,εκδηλώσεις σχετικά με το θέμα του συνεδρίου, και διάφορα small working group,ενώ το βράδυ ήταν οι ολομέλειες της ifmsa, και μετά είχε partys,ενώ κάπου ανάμεσα έπρεπε να φάμε,να συνεδριάσουμε ως ελληνική αποστολή,και προσωπικά να ετοιμάσω την παρουσίαση για το πρόγραμμα μου.
Παρ'όλη την κούραση όμως,το συνέδριο ήταν πολύ εποικοδομητικό αφού γυρίσαμε πίσω με πολλές ιδέες και όρεξη για δράση. Εκτός αυτού,προσωπικά πέρασα πολύ καλά,μιας και βρήκα τα κατάλληλα άτομα ώστε να υπάρχει καλό κλιμα και πολύ γέλιο. Μην ξεχνάμε ότι εκεί ξόδεψα όλες τις διακοπές,δεν θα κοιτούσα μόνο την δουλειά!
Τέλος,όπως έχω ξαναναφέρει,η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλά αφού ο πρόεδρος μας εκλέχθηκε παγκόσμιος υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας, ο φίλος μου ο Νίκος είναι πλέον ευρωπαϊκός υπεύθυνος σε θέματα Ιατρικής εκπαίδευσης (στην επιτροπή μου δλδ...) και το δικό μου project εκλέχτηκε 2ο καλύτερο παγκοσμίως!
Μερικές φώτο από το συνέδριο...

Εξω από την τέντα συνεδριάσεωνΕδώ σε μία υπαίθρια συνεδρίαση της ελληνικής αποστολής (ΝMO hour)


Εδώ αράζω με τον Νίκο,τον Θοδωρή και την Μυρσίνη. Ναι δίπλα σ'αυτή την πανέμορφη λίμνη ήταν το κτίριο που γινόταν το συνέδριο,και στην αυλή βγαίναμε για break...


Εδώ,μέσα στην ολομέλεια,με την voting card της Ελλάδας


Εδώ έχει πάει 3+ τα ξημερώματα και ακόμα δεν έχει τελειώσει η ολομέλεια... με τόση κούραση δεν την παλέψαμε....


Εδώ χορεύουμε ζωναράδικο στην βραδιά cultural show


Εδώ,ένα μεγάλο μέρος της αποστολής (και μια κοπέλα από την οργανωτική επιτροπή),στους δρόμους του CanterburyΕδώ μπροστά από το poster και το τραπέζι του project που συντνίζω,στον χώρο που προωθούσαμε τα project μας

Εδώ,με την ωραία κάτοχο του διπλανού τραπεζιού, την Μαρία εκ βραζιλίας!


Εδώ παρουσιάζω το project στην επιτροπή ιατρικής εκπαίδευσης


Και εδώ το παρουσιάζω στην ολομέλεια της Ifmsa


Μετά από το συνέδριο πήγαμε ημερίσια εκδρομή σε bath και stonehedge!
Το βαth ήταν φανταστική πόλη, ενώ το stonehedge με απογοήτευσε όπως και ο Ben!

Εδώ με τον Νίκο,τον Θοδωρή,την Μυρσίνη και τον Χρήστο σε βαρκάδα στο Bath


Και άλλες 2 φώτο από το πανέμορφο BathΚαι τέλος το άθλιο stonehedge