Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2006

Τα γράμματα του ηγέτη

Άκουσα σήμερα μία πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία για το πως δρουν πολλοί ηγέτες σε οποιαδήποτε θέση... (από προπονητής μέχρι πρωθυπουργός).
Βασικά ήταν η εξής ιστορία:

Ήταν κάποτε ο ηγέτης μιας χώρας που μόλις είχε αναλάβει την εξουσία μετά από μια επανάσταση!Στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι τα πράγματα θα ήταν όλα ρόδινα μετά την επανάσταση αλλά μετά απο μερικούς μήνες άρχισαν να ακούγονται οι πρώτες δυνατές φωνές διαμαρτυρίας!
Τότε θυμήθηκε τα λόγια που του είχε πει ο προκάτοχος του μόλις τελείωσε την επανάσταση και άφησε την ηγεσία: "Σου έχω αφήσει 3 γράμματα.Μόλις δεις τα πρώτα ζόρια,άνοιξε το πρώτο.Όταν τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα,άνοιξε το 2ο.Και όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο άνοιξε και το 3ο"
Νιώθωντας λοιπόν τον λαό να τον πιέζει ο νέος ηγέτης ανοίγει το 10 γράμμα και διαβάζει το παρακάτω: "Ριξ'τα όλα στους προκατόχους σου"
Του άρεσε η λύση που βρήκε μέσα στο γράμμα και έτσι άρχισε να τα ρίχνει όλα στους προηγούμενους και έπεισε πολύ κόσμο,αφού πλέον οι περισσότεροι πίστευαν οτι τα κακώς κείμενα είχαν δημιουργηθεί παλιότερα και ο νέος ηγέτης προσπαθούσε να τα καταπολεμήσει.
Αφού πέρασε όμως ένας χρόνος και ο λαός είδε ότι δεν βελτιωνόταν πολύ η κατάσταση άρχισε πάλι να διαμαρτύρεται και οι διαμαρτυρίες γινόταν όλο και πιο έντονες!Έτσι αποφάσισε να ανοίξει το 2ο γράμμα και διάβασε μέσα: "Ριξ'τα όλα στους συνεργάτες σου"
Του άρεσε και αυτό το γράμμα και βγήκε αμέσως και τα έριξε όλα σε κάποιους συνεργάτες του.Κάποιους από αυτούς τους έδιωξε ενώ κάποιους άλλους τους τιμώρησε.
Ικανοποιήθηκε ο λαός μιας και είδε να τιμωρούνται οι "υπέυθυνοι" και ηρέμησε για λίγο ελπίζοντας ότι πλέον ο σοφός ηγέτης του θα είχε την γνώση να διαλέξει σωστούς συνεργάτες.
Δεν προλαβαίνουν όμως να περάσουν άλλα 2 χρόνια και η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολα από ότι ήταν!
Όλοι είναι δυσαρεστημένοι από τον ηγέτη και ζητάνε το κεφάλι του μιας και έχει οδηγήσει την χώρα στην χειρότερη της κατάσταση.Έτσι λοιπόν αποφασίζει να ανοίξει και το 3ο γράμμα στο οποίο διαβάζει... "Ετοίμασε 3 ολόιδια γράμματα για τον επόμενο"


Οποιαδήποτε ομοιότητα μπορεί να σκεφτούμε με ηγέτες κάθε είδους που μπορεί να γνωρίζουμε μάλλον δεν είναι τυχαία......