Κυριακή, Απριλίου 06, 2008

Ενα πολύ αντιπροσωπευτικό παράδειγμα, για να νιώσουν λίγο οι Αμερικάνοι

Το παρακάτω κείμενο το πήρα από το akouseto.gr (Να σημειώσω ότι τον 19ο αιώνα το Μεξικό έχασε το τέξας στον πόλεμο)

Οι φίλοι και οι συμμάχοι της Ελλάδας, και κυρίως η ΗΠΑ, δεν έχουν καταλάβει καλά την πηγή του προβλήματος σχετικά με το όνομα των Σκοπίων. Τρανό παράδειγμα; Το άρθρο των New York Times με τίτλο Shame On Greece: Messing With Macedonia. Στα σχόλια που συνοδεύουν το άρθρο διάβασα ένα πολύ καλό ενός αναγνώστη που υπογράφει με το όνομα “George” (3 April 2008, 5:49pm) και προσπαθεί με ένα παράδειγμα να δείξει με απλό τρόπο πως έχει το πρόβλημα. Αυτό το σχόλιο ήταν και η αφορμή γι’αυτο το post.

Ότι ακολουθεί δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα και ο μόνος σκοπός του είναι η κατανόηση του προβλήματος από τους φίλους και συμμάχους μας Αμερικάνους.

Ας υποθέσουμε ότι το Μεξικό μετά από διαταραχές στο εσωτερικό του χωρίζεται σε τρία διαφορετικά κράτη: Την Δημοκρατία της Michoacan, την Δημοκρατία του Tabasco και ένα ακόμα το οποίο όμως θέλει να λέγεται Δημοκρατία του “Texas,” όπως δηλαδή και η μεγάλη πολιτεία των ΗΠΑ.

Μεξικο και ΗΠΑ. Χαρης επινόημα φαντασίας

Πιστεύω πως αυτό θα ενοχλούσε ακόμα και αυτούς που έχουν μεγάλα ποσά ανεκτικότητας.
Ας υποθέσουμε ακόμα ότι η Δημοκρατία του “Τexas” “θαύμαζει” τις πετρελαιοπηγές του Texas (USA) και προχωρούσε σε ενέργειας αλητρωτικού χαρακτήρα φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να εκδίδει χάρτες που περιελάμβαναν το τμήμα αυτό των ΗΠΑ, να αυτοονομάζεται “Great Texas” και να σχεδιάζει σημαία που να παραπέμπει στην σημάια του Texas (USA)!

Χάρτης επινοημα φαντασίας

Σημαίες επινόημα φαντασίας

Μετά από αυτην την κίνηση της Δημοκρατίας του “Texas” πιστεύω ότι κάποιοι αμερικάνοι θα εξοργίζονταν ενώ αυτοί των χαμηλών τόνων θα ενοχλούνταν λίγο…

Ας υποθέσουμε τώρα ότι εκτός από το όνομα, τους χάρτες και τις περίεργες βλέψεις, οι “Τεξανοί”, έφταναν στο σημέιο να “διεκδικούν” ακόμα και τον Stephen F. Austin, τον “Πατέρα” του Τεξας. Αυτό και αν είναι ενοχλητικό ε, φίλοι και συμμάχοι;

Ο “Πατέρας” του Τεξας

Τέλος, ας υποθέσουμε ότι η υπερδύναμη του πλανήτη δεν είναι οι ΗΠΑ αλλά η Γαλλία η οποία στα πλάισια της εξωτερικής της πολιτικής ήθελε την ένταξη της Δημοκρατίας του “Τεξας” στο ΝΑΤΟ παρόλο που συμπεριφέρεται μ’αυτον τον άσχημο και απαράδεκτο τρόπο κατά της, για χρόνια φίλου και συμμάχου της, Αμερικής.

Θα ασκούσατε Βέτο ή όχι; Ε, φίλοι αμερικάνοι;

Επαναλαμβάνω ξανά ότι όλα τα παραπάνω είναι επινόημα φαντασίας και μοναδικός σκοπός του είναι να φέρει το πρόβλημα της Ελλάδας με τα Σκόπια στα δεδομένα των Αμερικανών.