Τετάρτη, Ιουνίου 04, 2008

Περι Λαζόπουλου...

Παρ'όλο που εκτιμώ το ταλέντο του συγκεκριμένου κυρίου, κάτι δεν μου κάθεται καλά...
Πηγαίνοντας κόντρα στο 70% των Ελλήνων που τον βλέπει φανατικά, εγώ πιστεύω πως έχει βρει μια φόρμουλα να προσφέρει γέλιο, και αυτό το εκμεταλεύεται για να περάσει άλλα πράγματα, όπως το να υποστηρίζει ο κόσμος τον συνασπισμό. Αυτό το πετυχαίνει είτε προβάλλοντας ένα αριστερίστικο στυλάκι, είτε χτυπώντας επιλεκτικά το ΠΑΣΟΚ.
Εδώ να αναφέρω πως δεν είμαι ΠΑΣΟΚος, απλά μου την δίνει η τακτική του συγκεκριμένου κυρίου. Παρακάτω θα αντιγράψω από το διαδίκτυο, κάποια κείμενα που βρήκα από άτομα που μάλλον συμμερίζονται την άποψη μου πάνω κάτω... όρεξη να έχετε να διαβάζετε....

Επιστολή σε Λάκη: " Ακολουθείς την γραμμή του Μαξίμου"!

"Αγαπητέ κύριε Λαζόπουλε, επειδή αδυνατώ να πιστεψω αυτό που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο και το οποίο ακολουθεί παρακάτω, σας το αποστέλω προκειμένου να λάβετε γνώση αλλά και να υπάρξει ο ανάλογος σχολιασμός εκ μέρους σας: Τι δεν έδειξαν......Θέμος και Λάκης, Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου είχαν εκπομπή οι δύο εθνικοί μας διασκεδαστές - και όχι μόνο... Ο Λάκης. Κι ο Θέμος. Και οι δύο, στηρίζουν το show τους σε μία απλή σύλληψη: σε βιντεάκια τα οποία και σατυρίζουν με υπέροχο - συνήθως - τρόπο. Και σατυρίζουν τα πάντα. Κάθε τι που προβάλλεται και εμπεριέχει έστω και ίχνος στοιχείου. Από κάθε πιθανή και απίθανη εκπομπή.Τα πάντα; Εντελώς συμπτωματικά...κάτι τους ξέφυγε(;).Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα» συνέβη κάτι εκπληκτικό:για πρώτη φορά στα 4 χρόνια διακυβέρνησης Ν.Δ. τόλμησε κάποιος, ο γνωστός τρελογιατρός Φικώρης, να μιλήσει σταράτα στην τηλεόραση για ένα κορυφαίο παράδειγμα αναξιοκρατίας και νεποτισμού: την τρελή εξέλιξη της Νατάσσας Καραμανλή από βρεφονηπιαγωγός σε ιατρός-χειρούργος-με ντοκτορά μέσα σε 4 (πολλά λέω)χρόνια! «Εγώ μαλάκας είμαι που μου βγήκε ο κώλος να γίνω γιατρός;» είπε ο Φικιώρης. Δείτε εδώ το video: Ο Λάκης μας, που παίζει τα άπαντα από Φικιώρη και του αρέσει η γλώσσα της αλήθειας, αγνόησε το συγκεκριμένο απόσπασμα που και Φικιώρη είχε, και γέλιο είχε,
...και αλήθειες έλεγε. Έπαιξε ένα άλλο, από την ίδια εκπομπή, ανώδυνο για τον Καραμανλή. Ο Θέμος δεν έπαιξε τίποτα. Δύσκολα μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν το πήραν χαμπάρι. Τα βλέπουν όλα. Εύκολα μπορούμε να πιστέψουμε ότι τους υπαγορεύτηκε να το «θάψουν».
Βλέπετε, ΟΛΑ αυτά που είναι ενο χλητικά για τοΤΣΑΝΤΙΡΙ του Μαξίμου πρέπει να εξαφανίζονται... H Νατάσσα μας..... Μετά τον δεσμό της λοιπόν με τον ανιψιό που κατέληξε ευτυχώς σε γάμο το 1998, η νηπιαγωγός Νατάσα αποφάσισε να γίνει γιατρός. Έτσι κοντά στα 32 γράφτηκε στην Ιατρική. Βέβαια επειδή η Ιατρική είναι 6 χρόνια όταν την ξεκινάς στα 32 και μετά πρέπει να κάνεις και ένα χρόνο αγροτικό και άλλα 5-6 χρόνια ειδικότητα και εάν θέλειςκαι να γίνεις και διδάκτορας θέλεις άλλα 3 χρόνια και μετά άντε και καμιά μετεκπαίδευση και όλα αυτά χωρίς καμιά καθυστέρηση, κινδύνευε να φτάσει σε ηλικία συντάξεως πριν να προλάβει να την εξασκήσει οπότε τι νόημα θα είχε τόσος κόπος; Όμως επειδή το κορίτσι μας έχει ικανότητες σούπεργκερλ αποφάσισε κατά την διάρκεια των σπουδών στην Ιατρική να τα κάνει όλα (!!!)
1. Να γίνει μητέρα διδύμων το 2003, 2. να κάνει μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ στο Tufts τηςΒοστόνης, 3. να ιδρύσει και να εκλεγεί πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρίας 'Ανέμη', 4. να συνοδεύει τον πρωθυπουργό στις επίσημες εκδηλώσεις στην Αθήνα και το εξωτερικό σπουδάζοντας συγχρόνως στην Θεσσαλονίκη , 5. να περάσει στην τελευταία εξεταστική του 2/2004, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου 14 μαθήματα μαζί (οι κακές γλώσσες λένε ότι στις προφορικές εξετάσεις, έμπαινε μόνη της στο γραφείο των καθηγητών, όταν οι άλλοι έμπαιναν 5-5 , αλλά εγώ δεν τις πιστεύω γιατί είναι γνωστό ότι οι καθηγητές μας είναι βράχοι ηθικής χωρίς να κάνουν διακρίσεις στα πρόσωπα της εξουσίας), 6. να ασχοληθεί και με την πειραματική έρευνα και να μελετήσει την επίδραση της υποξαιμικής-ισχαιμικήςεγκεφαλοπάθειας στις γνωσιακές λειτουργίες και την ευρολογική ανάπτυξη των παιδιών της προσχολικής ηλικίας για να εκπονήσει διδακτορική διατριβή. 7. Έγινε διδάκτωρ το 2002 πριν να πάρει το πτυχίο του τμήματος που σπούδαζε που το πήρε το 2004!!
. Όμως οι άξιοι άνθρωποι ξέρουν και να ανταμείβουν αυτούς που τους βοήθησαν στην ζωή τους και στη διατριβή τους. Και η Νατάσα μας αυτό έκανε!
Στην χτεσινή του εκπομπή ΤΟ ΕΘΑΨΕ επιβεβαιώνοντας οτι ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ( δυστυχώς) στη Σατιρα του την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ του ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ. ΑΙΣΧΟΣ(Νεκτάριος Ζορμπάκος)

"ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ,ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ....ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΙΣΩ...ΘΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΤΕ??? ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ,ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟΧΑΥΝΟΤΡΙΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ,ΠΟΥ ΝΕΜΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΑΙΟΙ ΒΓΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΩΝΤΕΣ ΑΛΛΗΝΕΣ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ....ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ 100 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΥΡΩ...ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΚΗ....ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΣΑΝ ΤΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΩΣ ,ΒΑΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ..... ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ....ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ,ΑΛΛΑ ΠΑΙΞΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ,ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΛΑΚΗΣ..ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ....ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ...ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΛΕΕΙ....ΕΝΤΑΞΕΙ,ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ???ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΛΑΚΗ???ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.... ΜΕΤΑ ...ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ.....ΑΥΤΟΙ,ΛΕΕΙ ,ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΥ...ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ...ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.... ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ??? ΝΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΣΕ ΣΑΠΙΣΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΩ ΤΡΟΦΙΜΑ???ΤΙ ΛΕΣ ΛΑΚΗ??? ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ....ΔΙΟΤΙ ΜΑΘΑΝ ΟΤΙ....ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΣΚΗΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΔΕΛΦΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ...ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΣΙΟ...ΑΦΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ...ΛΑΚΗ ΛΑΚΗ....ΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ...ΓΙΑ ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.... ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ"


Λάκη δεν καίνε τις σημαίες επειδή παίρνουν 680 ευρώ, θα σε βόλευε αλλά δεν είναι έτσι

Μια και καμία έμεινε για να τελειώσει ο Λάκης. Ο άνθρωπος που σήμερα μας έκανε μαθήματα για το πως καίγονται οι Ελληνικές σημαίες! Είπε ότι αυτοί που καίνε τις σημαίες είναι οι απόφοιτοι χημικοί που είναι άνεργοι και κάνουν μολότοφ για αντίδραση. " Καίνε τις σημαίες για να μην κάψουν τις γραβάτες"! Τι λες ρε Λάκη; Σώπα; Η μαγκιά είναι να κάψουν τις γραβάτες και όχι την Ελληνική σημαία. Μην δίνεις άλλοθι από την εκπομπή σου, και αρχίζουν όλοι οι νέοι που αδικούνται από το σύστημα να καίνε το σύμβολο που είναι η σημαία. Μην ψάχνεις για αξιοπρεπείς απόφοιτους που βάζουν μαντήλια και πολεμάνε στο σύστημα με κλεφτοπόλεμο, Λάκη. Παλεύουν στην ζωή με τα ελάχιστα 600 ευρώ που παίρνουν. Αγωνίζονται μέχρι να κερδίζουν. Δεν ακολουθούν την εύκολη λύση της Μολότοφ, καταστρέφοντας την περιουσία του κοσμάκη που και αυτός την βγάζει με 3.60. Αν το έκαναν στην Γιάννα το ίδιο θα έλεγες;Αυτό έχεις ...
...να προτείνεις Λάκη; Δεν μας λες για τα 5-10 ετών παιδιά που ήταν σήμερα στην εκπομπή σου(με την ...γονική συναίνεση)και σε άκουγαν εσένα να χρησιμοποιείς χυδαίους χαρακτηρισμούς για πέος(!) και άλλες λέξεις. Αλλά ακόμα και αν τις έχουν άκουσει από το περιβάλλον τους, δεν πρέπει να τις επαναλαμβάνεις γιατί πολύ απλά η μητέρα σου θα σε δίδαξε ότι θα σε μιμηθούν για μαγκιά. Θέλουν να μιλάνε την γλώσσα του Λάκη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που κάνεις στα μικρά παιδιά. Σπρώξε την κοινωνία κατά των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών με τους οποίους διασκεδάζεις και πας στην Νέα Υόρκη. Αυτοί έχουν τα χρήματα, Λάκη και εσύ το παίζεις επαναστάτης χωρίς αιτία. Πριν έναν μήνα ήσουν με την Γιάνα στο studio και γελούσατε για την άρση βαρών την οποία βέβαια και διασύρατε(δικαίως ή αδίκως). Γιατί όμως σήμερα, έλεγες τα ακριβώς αντίθετα απο τότε;


Τσίπρας, Λάκης, Γιάννα, η νέα αριστερά..

Κάθε Τρίτη βράδυ στήνομαι μπροστά από την τηλεόραση για να δω κι εγώ όπως και όλος ο κόσμος το μανιφέστο της αριστεράς... Αρχίζει λοιπόν ο Λαζόπουλος την εκπομπή του και περιμένω κι εγώ να ακούσω τις μεγαλοστομίες του.
Στα μισά περίπου της εκπομπής εκνευρίζομαι με την προβοκάτσια εναντίον του Παπανδρέου αλλά συνεχίζω να βλέπω μπας και ακούσω κανένα ωραίο σκηνικό με τις θειάδες του Λάκη, μπας και δω κανένα video που δεν έτυχε να ανακαλύψω ακόμη στο youtube.
Παρακολουθώ λοιπόν την εκπομπή ακούγοντας το κατά παραγγελία γέλιο της Ανθούλας και βλέποντας το μακάκα να την παίζει...
Στο τέλος της εκπομπής είναι το συγκινησιακό κομμάτι, όπου ο Λάκης προσπαθεί να δακρύσει με τα διάφορα mail που του επιλέγουν οι συνεργάτες του και επιδιώκει να στείλει κοινωνικά μηνύματα, προς το παρόν όσο και αν έχει προσπαθήσει δεν έχει καταφέρει να κλάψει.
Αλλά ρε παιδιά κάτι δε μου πάει καλά... Ο Λάκης λέει ότι είναι αριστερός, ότι αγαπάει την Κανέλλη και την Παπαρήγα, αλλά είναι Τσιπρικός (τον τελευταίο καιρό).
Διερωτόμαι λοιπόν, ένας καλλιτέχνης που έχει χρήμα και αναγνώριση, που ισχυρίζεται ότι είναι αριστερός, πουλάει τα δικαιώματα της δημοφιλούς σειράς του στη Γιάννα Αγγελοπούλου; Εκτός και αν η Γιάννα έγινε ξαφνικά αριστερή, οπότε δε μου μένει παρά να φάω το laptop μου και να επαναπροσδιορίσω την άποψη και θέση μου πάνω στα πολιτικά πράγματα.
Αν η Γιάννα όμως δεν είναι αριστερή... Γεννάται το μέγα ερώτημα... Γιατί ο Λάκης επέλεξε να ενισχύσει τη Γιάννα και όχι μια εφημερίδα της αριστεράς που τον έχει περισσότερο ανάγκη και την οποία σίγουρα θα ενίσχυε (μία καλή ιδέα θα ήταν ο πολύ καλός Ανάποδος τύπος);
Αν το έκανε για τα χρήματα, τότε δεν είναι αριστερός.
Αν δε το έκανε για τα χρήματα, τότε γιατί το έκανε;
Όπως και να έχει το πράγμα δυστυχώς ή ευτυχώς ο Λαζόπουλος από διασκεδαστής έχει γίνει λαοπλάνος. Ο κόσμος τον ακούει και επηρεάζεται. Όταν λοιπόν έχεις ένα τέτοιο όπλο στα χέρια σου όπως η εμπιστοσύνη του κόσμου,είναι καλό να μην κάνεις προβοκάτσιες αλλά να είσαι αντικειμενικός.
Θα πει κανείς μα μου, η σάτιρα κλπ... Ποια σάτιρα, δουλευόμαστε και μεταξύ μας; Σάτιρα έκανε ο Μητσικώστας, ο Λαζόπουλος ανεβάζει θεατρική παράσταση με free κείμενο και λέει ότι εκείνος γουστάρει, αφού κανένα ΕΣΡ δε τολμάει να τον αγγίξει, οπότε ας αφήσουμε κατά μέρος τις συζητήσεις περί σατιρικών ορίων.
Όλοι επιτελούμε έναν ρόλο μείζονος ή ελάσσονος σημασίας και όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας και τα λεγόμενά μας.


"Τσουβαλιάζει με επικίνδυνο τρόπο ο Λάκης- Δεν είμαστε ευνοούμενοι το σύνολο των δημοσιογράφων"

"Όταν ένας άνθρωπος που απολαμβάνει τα ύψιστα ποσοστά τηλεθέασης όπως ο Λάκης Λαζόπουλος μετέρχεται μεθόδους που ουδεμία σχέση με τη σάτιρα έχουν αναφορικά με τους δημοσιογράφους, τότε το πρώτο πράγμα που συμβαίνει είναι να σου δημιουργεί υποψίες. -Δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης; -Ομαδοποιεί σωρηδόν τους δημοσιογράφους και τους ταυτίζει με τα τρία τέσσερα προσωπάκια που τσακώνονται στα τηλεπαράθυρα; -Δέχεται ως κυρίαρχη δημοσιογραφική άποψη π.χ. αυτή του Παυλόπουλου στο Alter που απαντά «οι συνέπειες από την απεργία της ΔΕΗ δεν μπορούν συγκριθούν με αυτές της απεργίας των δημοσιογράφων»; -Αυτός είναι για τον Λ. Λαζόπουλο το «μέτρο»; -Εξαργυρώνει με τον τρόπο του το «γραμμάτιο» για τη σύναψη του συμβολαίου με κορυφαία φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Ε.Τ.» για την προσφορά των εκπομπών του σε DVD; Είναι αυτονόητο το ταλέντο αυτού του ανθρώπου. Αλλά όταν πουλάει (και εισπράττει βεβαίως βεβαίως) ευαισθησία και αριστεροσύνη, επηρεάζοντας εκατομμύρια ανθρώπων, υπό το πρίσμα του χιούμορ και της σάτιρας, θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος που θα έψαχνε αν πράγματι οι δημοσιογράφοι «τα βρήκαν με την κυβέρνηση και γι’ αυτό κάνουν τις πάπιες»...
"Δεν είναι έτσι. Τσουβαλιάζει με επικίνδυνο τρόπο. Η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ έκανε επιλογές που δεν τιμούν την ιδιότητά της. Ξέρει ο Λαζόπουλος την άποψη δημοσιογράφων των 1.200 €; Ξέρει τι συμβαίνει στον κλάδο μας; Ξέρει ότι οι περισσότεροι διαφωνούμε με την ηγεσία του συνδικαλιστικού μας φορέα; Φρόντισε να μάθει τι συμβαίνει με τους συναδέλφους που πληρώνονται με το κομμάτι; Έμαθε ότι το ασφαλιστικό σύστημα χτυπάει πράγματι τον κλάδο μας; Έμαθε τι προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο για τις μητέρες δημοσιογράφους; Έμαθε ότι το νομοσχέδιο αρπάζει ! από το επικουρικό μας το 10% για πρώτη χρονιά και …βλέπουμε; Έμαθε ότι η ενοποίηση σε ένα ενιαίο ταμείο Τύπου γίνεται χωρίς αναλογιστική μελέτη; ΟΧΙ.
Μας ξεφωνίζει και λέει ότι είμαστε ευνοούμενοι χωρίς να είμαστε, αλλά τον βολεύει στο πλαίσιο της άκριτης, κίτρινης και εν πολλοίς επικίνδυνης τακτικής του.
Όφειλε να τα ξέρει όλα αυτά γιατί έχει ξεφύγει από τα όρια της σάτιρας και κάνει, πλέον, πολιτικές παρεμβάσεις δημιουργώντας απόψεις στην ελληνική κοινωνία. Ή μήπως δεν ξέρει τι μπορεί να προκαλέσει.
Έχει εξοργίσει πολλούς από εμάς ο Λ. Λαζόπουλος. Και μας έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι και αυτός δεν κάνει τίποτα άλλο από το να απολαμβάνει την παραμονή του στα κόπρανα της επικαιρότητας ως αλογόμυγα, όπως όλες οι άλλες. Και κερδίζει από αυτήν απίστευτα ποσά. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μπορεί να ξεκινά την πτήση της από άλλη αφετηρία. Και για αυτό έχει μεγαλύτερη ευθύνη.
Κάποιος πρέπει να τον μαζέψει και να του υπενθυμίσει ότι αν αυτοί που τσουβιαλιάζονται από την γκεμπελική – σατιρική του μέθοδο αρχίσουν να ψάχνουν γι’ αυτόν ή δημοσιεύσουν όσα ήδη ξέρουν, τότε θα έρθει αντιμέτωπος με την ίδια του τη μέθοδο. Και αν δεν μπορούμε εμείς οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι να το κάνουμε, τότε ας υποστούμε τις συνέπειες της υποτιθέμενης σάτιρας."