Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2007

Ας τους μαζέψει κάποιος (περι αριστεριστών ο λόγος)

Η κατάσταση έχει καταντίσει εξεφτελιστική και γελοία στην σχολή μας (και φυσικά είμαι σίγουρος ότι δεν είμαστε η μοναδική σχολή).
Δεν θα αναφερθώ στην γνώμη μου για το άρθρο 16 εκτενέστατα (αυτό θέλω να το κάνω σε άλλο κείμενο όπως και κάποια άλλα που θέλω να γράψω τον τελευταίο καιρό και δεν προλαβαίνω)
απλά θα πω ότι είμαι υπέρ της αναθεώρησης του με συγκεκριμένες προϋποθέσεις μιας και το βλέπω ως έναν τρόπο να παν και τα δημόσια πανεπιστήμια λίγο μπροστά!
Στο θέμα μας τώρα που είναι τα αναρχοκουμούνια και ο μηδενικός σεβασμός προς κάθε διαδικασία και κανόνα!
Δευτέρα 8 Ιανουαρίου γυρνάμε από τις διακοπές και οι παρατάξεις (όλοι εκτός ΔΑΠ) συγκαλούν Δ.Σ. την ίδια μέρα λέγοντας ότι έχουν μαζέψει υπογραφές. Τις καταθέτουν λοιπόν και ζητάν συνέλευση για την επόμενη μέρα αλλά η ΔΑΠ τους λέει ότι αυτό δεν γίνεται μιας και πρέπει να περάσουν
48 ώρες από την προκύρηξη της συνέλευσης μέχρι την πραγματοποίηση της σύμφωνα με το καταστατικό - και με την κοινή λογική που λέει ότι πρέπει να έχεις χρόνο να ενημερώσεις τον κόσμο! Αυτοί λοιπόν γράφουν στα παπάρια τους το καταστατικό και κατεβαίνουν και κάνουν συνέλευση μόνοι τους και κλείνουν την σχολή.
Την επόμενη μέρα η ΔΑΠ συγκαλεί Δ.Σ. και προκυρήσσει νόμιμη συνέλευση για συζήτηση περί του άρθρου 16, 2 μέρες μετά. Η συνέλευση γίνεται την Παρασκευή και έχουμε αποτελέσματα:
ΔΑΠ 425
ΠΑΣΠ 101
Συντονιστικό (Οι υπόλοιποι) 275

Δηλαδή σε μια συνέλευση 800 ατόμων το 53% έδωσε την απάντηση του και αποφάσισε να μείνει η σχολή ανοιχτή αλλά και υπέρ της αναθεώρησης!
Αυτοί όμως δεν έχουν τον Θεό τους και μάζευα υπογραφές να ξανακάνουν συνέλευση την Τρίτη (σήμερα) για το ίδιο θέμα!!!!!! Δλδ για ένα θέμα που πήρε θέση ένα σώμα 800 φοιτητών και έχει λάβει απόφαση, θέλαν να ξαναγίνει συνέλευση!
Στην ουσία αυτό που θέλαν ήταν να κλείσει η σχολή φυσικά!
Εννοείται πώς δεν κρατήσαν τα προσχήματα και δεν έγινε ούτε Δ.Σ.
Ντροπή!Πραγματικά ντροπή!
150 άτομα (που οι περισσότεροι ήταν συνδικαλιστες - η ΠΑΣΠ δεν συμμετείχε και μπράβο της) πήραν απόφαση να κλείσουν την σχολή παράνομα ενώ την Παρασκευή υπήρχε νόμιμη και δυνατή απόφαση!
Οι άνθρωποι είναι απάλευτοι!
Και δυστυχώς σ'αυτήν την κωλοχώρα δεν υπάρχει κανένα όργανο που μπορεί να παρέμβει για να τελειώσει αυτήν την γελειότητα που γίνεται εκεί μέσα!
Μόνο ο εισαγγελέας μπορεί να παρέμβει και αυτόν πρέπει να τον καλέσει κάποιος επώνυμα...
Και όλοι ξέρουμε που θα βρεθεί αυτός ο κάποιος αν τον κυνηγήσουν όλοι οι "αντιεξουσιαστές"
Παραθέτω παρακάτω το κείμενο του γραμματέα του συλλόγου φοιτητών της σχολής μου και περσινού υπεύθυνου της ΔΑΠ στο site μας - το bluemed.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Ο τραγελαφικός θίασος των φασιστών!

Γεγονός: Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2006, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής , υπερψήφισε το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με 53% (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 425, Συντονιστικό: 272, ΠΑΣΠ: 101) και αποφάσισε να διεξαχθούν κανονικά τα μαθήματα και η εξεταστική.

Πως συγκαλείται μια Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΦΙΑΠΘ:

1ον. Συγκαλείται από το Διοικητικό Συμβούλιο. 2ον. Γίνεται συλλογή υπογραφών. Καλείται Δ.Σ. μια μέρα πριν. Συνέρχεται Δ.Σ.. Γίνεται κατάθεση των υπογραφών. Συγκαλείται Γενική Συνέλευση τουλάχιστον 2 μέρες μετά, ώστε να ενημερωθούν όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπήρχε λόγος για Έκτακτη Γενική Συνέλευση καθώς για το ίδιο θέμα είχε παρθεί απόφαση 3 μέρες πριν σε μια μαζικότατη συνέλευση 800 ατόμων. Ωστόσο οι Φασίστες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, καθώς ούτε Διοικητικό Συμβούλιο κάλεσαν, ούτε τις υποτιθέμενες υπογραφές εμφάνισαν και προφανώς ούτε Γενική Συνέλευση προκηρύχθηκε από κανέναν.

Να μην έχει κανείς καμία αυταπάτη ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν ένα και μόνο σκοπό. Να κλείσουν τη σχολή. Και θα το έκαναν αυτό είτε στη «συνέλευση-μάζωξη» υπήρχαν 50 είτε 100 είτε 150.

Η μόνη διαφορά τους, ήταν ότι οι μισοί (ΠΚΣ και Αγ.Κινήσεις και ΔΙΚΤΥΟ) ήθελαν κατάληψη μέχρι την Πέμπτη ενώ οι άλλοι μισοί (ΕΑΑΚ και ΓΕΝΟΒΑ και ΣΣΠ και Αντιεξουσιαστές) μέχρι τη Δευτέρα. Μόνο ξύλο δεν έπαιξαν όταν ισοψηφήσαν. Μάλιστα! Το σκορ του αγώνα μπάσκετ έληξε 77-77!

Και πήγε στην παράταση! Όπου οι περισσότερο καταληψιολάγνοι επικράτησαν και έβαλαν λουκέτα μέχρι τη Δευτέρα.

Πως οφείλουν να αντιδράσουν οι υγιώς σκεπτόμενοι φοιτητές απέναντι σε αυτόν τον αναίσχυντο φασισμό:

Την Πέμπτη και Παρασκευή πρέπει όλοι μας, να πάμε στις κλινικές μας και να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων μας. Οι τραμπούκοι που θα έρθουν να σπάσουν τα μαθήματα, θα πρέπει να εκδιωχθούν. Οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Συλλόγου θα φροντίσουν να εφοδιάσουν όλες τις έδρες με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Παρασκευής που κάνει λόγο για ανεμπόδιστη διεξαγωγή του εξαμήνου και της εξεταστικής.

Φασίστες σας παραδίδουμε στην κρίση όλων των φοιτητών Ιατρικής