Τρίτη, Ιανουαρίου 23, 2007

Καταλήψεις RPG... Διαλέξτε ρόλο

Οι περισσότερες σχολές είναι σε κατάληψη αλλά φυσικά αυτό είναι μία κατάσταση όπου συμμετέχουν και επηρεάζονται πολλές κατηγορίες ανθρώπων:

Ας αρχίσουμε με αυτούς που είναι και λειτουργούν στο πανεπιστήμιο:

Οι υπέρμαχοι φοιτητές του καλού: Κλείνουν τις σχολές πάντα για το καλό όλων των φοιτητών (π.χ. είναι 150 και την κλείνουν για το καλό 3500 φοιτητών) ,αλλά και για να συμπαρασταθούν στον αγώνα των υπόλοιπων κλειστών σχολών! Πολλοί από αυτούς δεν ξέρουν καν για τι μιλάει ο νόμος πλαίσιο και για τι το άρθρο 16 του συντάγματος και ποιες είναι οι διαφορές τους! Μάχονται για το καλό του μέλλοντος ενώ ταυτόχρονα γαμάνε το παρόν πολλών συμφοιτητών τους – τους οποίους σύμφωνα με τα λεγόμενα τους πρέπει να θυσιάσουν για το καλό των επόμενων (λες και ρωτήσαν τους επόμενους…) Κάποιοι απ’ αυτούς πιστεύουν σ’ αυτό που κάνουν, κάποιοι τους καθοδηγούν για τα γνωστά πολιτικά οφέλη ενώ υπάρχουν και οι γνωστοί επαναστάτες κτλ κτλ…..

Οι καλοπερασάκηδες φοιτητές: Εχουν καλές σχέχεις με όλες τις παρατάξεις. Στην σχολή παταν μόνο για τις απαραίτητες παρουσίες και μάλλον θα καταλήξουν δημόσιοι υπάλληλοι όταν μεγαλώσουν. Οι γονείς τους τους στέλνουν κάθε μήνα λεφτά είτε είναι πλούσιοι είτε κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να δουν το παιδί τους επιστήμονα… κούνια που τους κούναγε! Το ξέρουν και το εκμεταλεύονται και για να το παίξουν και λίγο καημένοι μόλις τελειώσει η συνέλευση που έχουν ψηφίσει υπέρ της κατάληψης παίρνουν τους γονείς τους και κλαίγονται για το ότι θα χαθεί άλλη μια εξεταστικη… η κακιά η κυβέρνηση κτλ κτλ

Οι υπέρμαχοι της αλλαγής: πολλοί από μας (δεν μου ξέφυγε – σ’ αυτούς ανήκω) πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει επιτε΄λους αυτή η γαμω-αλλαγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τα μη εκπαιδευτικά – την αλλαγή στον τρόπο άρσης του ασύλου – και άλλα σημεία του νόμου τηρώντας φυσικά κάποιες προϋποθέσεις. Είμαστε αντίστοιχοι των αντιπάλων της αλλαγής αλλά μάλλον λίγο περισσότερο ρεαλιστες και λιγότερο ρομπέν των δασών… εεεεεε…. Των πανεπιστημίων ήθελα να πω.Φυσικά και εδώ υπάρχουν κεφάλια που αθοδηγούν για τα πολιτικά συμφέροντα!

Οι χαμένοι στα βιβλία: Βρέξει χιονίσει διαβάζουν! Δεν χάνουν τον πολύτιμο χρόνο από το διάβασμα τους για να έρθουν σε μια συνέλευση!!! Στην καλύτερη περίπτωση θα πουν κάποιον γνωστό τους να τους κάνει αναπάντητη πριν αρχίσει η ψηφοφορία για να ψηφίσουν κατά της κατάληψης μπας και μείνει ανοιχτή η σχολή! Αλλά και να μην μείνει αυτοί θα συνεχίσουν να διαβάζουν….

Οι απλοί φοιτητές που αγαπάν την σχολή τους (ναι – υπάρχουν και τέτοιοι) ή απλά θέλουν να τελειώνουν: Δεν θέλουν να μην γίνονται μαθήματα ή εξεταστικές μιας και θέλουν να προχωρήσουν και να τελειώνουν γρήγορα, όπως δεν θέλουν να στιγματιστούν πολιτικά ψηφίζοντας ΔΑΠ ή όποιον άλλον θέλει ανοιχτή την σχολή. Δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το πολιτικό σημείο του θέματος. Ξέρουν ότι πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή και πιστεύουν πως τα περισσότερα τριγύρω τους είναι πολιτικά παιχνίδια και πως ότι είναι να γίνει θα γίνει ούτως ή άλλως! Σε τέτοιες καταστάσεις δε νμπορούν να συγκεντρωθούν και πολύ στο διάβασμα μιας και δεν ξέρουν τι θα γίνει…..

Οι καθηγητές – ερευνητές – εκπαιδευτικοί: οι περισσότεροι είναι υπέρ των αλλαγών και σπάζονται τρελά με την όλη φάση μιας και θα τους βόλευε ιδιαίτερα να αλλάξει η σημερινή κατάσταση και να αρχίσουν να φεύγουν τα ρεμάλια από το πανεπιστήμιο και να φαίνονται αλλά και να αμοίβονται παραπάνω οι άξιοι καθηγητές! Σπάζονται επίσης γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει η διδασκαλία τους αλλά και γιατί σε κάποιες κατειλημμένες σχολές δεν μπορεί να προχωρήσει η έρευνα τους, ή ακόμα χειρότερα καταστρέφονται κάποιες έρευνες τους

Οι καθηγητές – ρεμάλια: Τους βολεύει που οι σχολές είναι κατειλημμένες γιατί κάθονται και πληρώνονται! Επίσης τους βολεύει η τωρινή κατάσταση στα πανεπιστήμια κι όταν δουν ότι δεν αντιδρούν οι φοιτητές ή ότι η αντίδραση τους πέφτει αρχίσουν και κυρήττουν απεργίες για να μην γίνουν αλλαγές….

Οι καθηγητές- λέρες: Οσοι έχουν άπλυτα και βρώμικες καταστάσεις στα πανεπιστήμια φυσικά και βολεύονται με κλειστές σχολές μιας και μπορούν εύκολα να εξαφανίσουν στοιχεία αλλά και να συνεχίσουν να δρουν χωρίς να τους ελέγχει κανείς.

Οι υπάλληλοι (γραμματεία – καθαρίστριες κτλ): έχουν βρει κι αυτή την καλή τους μιας και κάθονται - και πληρώνονται!

Οι κυλικειάρχες: Αυτοί είναι από τους χαμένους της υπόθεσης… τα έξοδα (βλ. ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, Λογαριασμοί, Μισθοί υπαλλήλων, ένσημα κ.α.) τρέχουν και τα έσοδα όταν η σχολή είναι κατειλημμένη μειώνονται αισθητά. Προβλέπονται αυξήσεις των τιμών το επόμενο χρονικό διάστημα

Κι ας περάσουμε στους υπόλοιπους:

Οι γονείς των φοιτητών: Είναι αυτοί που τραβάν ζόρι μιας και αυτοί είναι που πλερώνουν. Κι όσο κι αν δεν αρέσει να μετράμε πράγματα με το χρήμα, αυτοί είναι που ζορίζονται για να μας τα δώσουν. Είτε δουλεύουμε είτε όχι – είτε μας δίνουν πολλά έιτε λίγα (ελάχιστοι βγάζουν όλα τα έξοδα απ’τη δουλειά τους ενώ σπουδάζουν) αλλά φυσικά κάποιους τους επηρεάζει και ψυχολογικά η όλη κατάσταση μιας και νοιάζονται για μας!

Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών: Επωφελούνται μιας και δεν επηρεάζεται ο αριθμός των πρωτοετών απ’αυτήν την ιστορία αλλά παρατείνεται η παραμονή των εν ενεργεία φοιτητων, κάτι που μεταφράζεται σε €€€€€€€€€€€€

Οι αναρχο-αντιεξουσιαστές: Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να περιοριστεί το άσυλο μιας και μετά θα μπαίνουν μέσα οι μπάτσοι και θα τους $%*^&(!!%....

Επίσης στις κατειλημμένες σχολές μπορούν να κόβουν και να ράβουν… να διοργανώνουν πάρτυ, να γράφουν λευτεριά στους 3 μάγους, λευτεριά στους 3 σωματοφύλακες και σε διάφορους άλλους 3 που βλέπουμε κατά καιρούς….

Οι αστυνομικοί: Ε, αυτοί είναι αναγκασμένοι να δουλέψουν κάτι παραπάνω…

Κάνα 2 απ’αυτούς παίρνουν και φωτιά απ’τις μολότωφ αλλά και αυτά θυσίες του αγώνα… σωστά σύντροφοι???/

Ταξιδιωτικά πρακτορεία – καφετέριες – clubs: Μάλλον έχουν μεγαλύτερα έσοδα από το να ήταν ανοιχτές οι σχολές και να δίναν οι φοιτητές μαθήματα!

ΚΚΕ, ΣΥΝ, και λοιποί: Η καλύτερη τους για να κατηγορήσουν Ε.Ε., ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (που δεν έχουν καμια διαφορά), Αμερική, ΝΑΤΟ, τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι, τον Νίτσε που ενέπνευσε τον Χιτλερ, τον Μπους, τον Ραμσφελντ και όλους τους κακούς του κόσμου….

ΠΑΣΟΚ: Τους βολεύει να δημιουργείται δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση άσχετο αν όντως συμφωνούν σε πολλές από τις αλλαγές

ΝΔ: Ένα φιλαράκι μου είπε ότι βολεύεται κι αυτή με την κατάσταση αλλά δεν το έχω ερευνήσει ακόμα… ελπίζω μόνο να έχει άδικο γιατί μετά πάλι εμείς οι φοιτητές θα την πληρώσουμε….

Λιακόπουλος: Δυστυχώς έχω πολύ καιρό να τον παρακολουθήσω αυτόν τον Θεό…

Είμαι σίγουρος πάντως ότι ο Πούτιν θα τον σκίσει τον Μπους όπως κι ότι πίσω από τις αλλαγές στο Πανεπιστήμιο κρύβονται τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών….

Δεν ξέρω αν ξέχασα κάποιον!

Ετσι έχει η κατάσταση όμως…

Currently playing: Brujeria - Brujerismo