Δευτέρα, Ιουνίου 09, 2008

Νέα Περί Μακεδονίας και Σκοπιών

Από "taxalia"

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚO. H AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ! Κλέψτε μας επειγόντως!

EΦΗΜΕΡΙΔΕΣ και ΚΑΝΑΛΙΑ, "ΚΛΕΨΤΕ" ΜΑΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!
TO ΕΠΙΤΡΕΠOYME. ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ COPYRIGHTS, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ "ΤΑΧΑΛΙΑ", ΤΟ Ν.1 ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!
................................................................................................................................................................
Την είδηση της ημέρας την ξέρετε. Δεν έρχεται στην Αθήνα ο Πρόεδρος των Σκοπίων Μπράνκο Τσερβένκοσφσκι, επειδή η Ελλάδα, δεν του επιτρέπει να έλθει με αεροπλάνο που θα φέρει τα διακριτικά "MACEDONIA". Η Ελλάδα, υπέδειξε στη Σκοπιανή διπλωματία να αλλάξουν το λογότυπο "MACEDONIA" και να βάλουν το "FYROM".
Αυτό είναι αδύνατον, απάντησαν οι Σκοπιανοί!
Να δεχθούμε εμείς ταμπέλα FYROM, α..πα..πα!

Και τώρα κρατηθείτε!!!

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ taxalia KAI TO ΑΓΡΥΠΝΟ ΜΑΤΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ!












Δείτε τις δύο ωραίες αυτές φωτογραφίες.Είναι από τη σημερινή (5/6/2008) επίσκεψη του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ και φίλου μου Νίκου Γκρούγιου (Nikola Gruevski) και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων Stavrevski, στη Νέα Υόρκη.
Στην πρώτη οι δύο λεβέντες, "χαζεύουν" στο NYSE, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Στη δέυτερη, ο Γκρούεβσκι βραβεύεται από τη World Bank για τα επιτεύγματα της ΠΓΔΜ στο περιβάλλον.
Τις είδατε;
Δείτε τώρα σε μεγέθυνση, 1. τι καρτελάκια έδωσαν στο σκληρό Gruevski να φορέσει στο Χρηματιστήριο και δέχθηκε! 2. τι γράφει το βραβείο που πήρε από τη Διεθνή Τράπεζα (και το πήρε):


Nicola Gruevski receives World Bank award on buisiness climate reform with the label FYR Macedonia (the right name) and visits New York Stock Exchange (NYSE), wearing the right visit card, with the right name "FYR Macedonia".
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ Ν.1 !!!

Αυτό είναι το αεροπλάνο που δεν γουστάρουμε

Αυτό είναι το αεροπλάνο, που ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.....
Μπράβο Πρόεδρε, αυτά κάνεις και σε πάω με χίλια.



THANKS FYROMIANS, THANKS GOOGLE, THANKS GMAIL


Mετά τις φωτογραφίες με τη γκάφα του αιώνα από τον Γκρούεφσκι, τις οποίες "προωθήσαμε" σε πολλά Σκοπιανά sites, blogs, forum και λοιπά, οι δημοκράτες γείτονές μας, διέγραψαν όχι μόνο τα posts και τα topics, αλλά και τους λογαρισμούς μελών μας!, τα προφίλ και οτιδήποτε για να εξαφανίσουν το σχετικό θέμα.


Επιπλέον, μας φιλοδώρησαν, με χιλιάδες επισκέψεις και προσπάθεις "χακέματος", αλλά και 4.617 (!!!) μηνύματα στο gmail μας, σε 18 ώρες!!!. Ευχαριστούμε τη google για τα υπέροχα antispam φίλτρα της.






FYRO Macedonian Hackers from Toronto & Melbourne: WE WILL SURVIVE !!! DON'T WASTE YOUR TIME and ENJOY THIS NICE PHOTO:

Sincerelly yours.
Taxalia.blogspot.com, Thessaloniki, Macedonia (Hellas)

Από "greece-salonika"

Σενάρια για αυτονομία της Βορ.Ηπείρου ανακαλύπτουν τώρα οι Σκοπιανοί..

Και ξαφνικά θέμα αυτονομίας της Βορ.Ηπείρου!Και μάλιστα από ΜΜΕ της ΠΓΔΜ..
Η εφημερίδα "Σπιτς" με χθεσινό άρθρο της υπό το τίτλο "Τα Τίρανα ανησυχούν για ενδεχόμενη αυτονομία των Ελλήνων της Αλβανίας" ανακινεί ένα θέμα στο οποίο ούτε καν ο Ελληνικός Τύπος έχει αναφερθεί..
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε πληροφορίες "από πηγές της Αλβανικής κυβέρνησης" που κάνουν λόγον για "ανησυχία λόγω των εξελίξεων στην Βαλκανική" ενώ υπονοεί ξεκάθαρα πως ο επεκτατισμός των Αλβανών στα Βαλκάνια ίσως στο άμεσο μέλλον γίνει μπούμερανκ εναντίον τους..
Αυτά μπορεί να φαντάζουν λίγο ακατανόητα στον μέσο Έλληνα ή να ξεσηκώνουν ακραίες φωνές και στην Ελλάδα αλλά με μια δεύτερη ανάγνωση και μικρή γνώση της σύγχρονης Βαλκανικής πραγματικότητας καταλαβαίνει κανείς πως το δημοσίευμα είναι πιθανότατα κατευθυνόμενο και ο στόχος του είναι οι ίδιοι οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ.
Και εξηγούμαστε..
Οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ δεν ένιωσαν ποτέ ενεργό και ισότιμο μέλος αυτής της χώρας.Γι'αυτό και δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το όνομα της, καθώς θεωρούν πως αργά ή γρήγορα αυτή θα σταματήσει να υπάρχει με τη μορφή που έχει σήμερα.'Ηδη φωνές που μιλούν περί ομοσπονδίας Σλάβων/Αλβανών ακούγονται και από επιφανείς Σλαβομακεδόνες πολιτικούς και δημοσιογράφους.Δεν είναι τυχαία η προεκλογική δήλωση του κ.Αχμέτι,ηγέτη του ενός απ΄τα 2 μεγαλύτερα Αλβανικά κόμματα της ΠΓΔΜ,του DUI,πως "ακόμα και Ντίσνευλαντ να ονομαστεί η χώρα δεν τον ενδιαφέρει(!!)".
Το τελευταίο διάστημα,κυρίως μετά το Ελληνικό βέτο για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ,οι Αλβανοί αισθάνονται πως έχουν βρει στο πρόσωπο των Ελλήνων έναν απρόσμενο σύμμαχο ή στη χειρότερη περίπτωση μια χώρα με την οποία ίσως έχουν αρκετά κοινά συμφέροντα και έναν κοινό εχθρό..Το κλίμα υπέρ των Ελλήνων ανάμεσα στις τάξεις ακόμη και πρώην στελεχών του UCK,νυν επιχειρηματιών ή πολιτικών,είναι εμφανές.Το κλίμα αυτό έχουν αντιληφθεί και οι πολυάριθμοι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και οι οποίοι θεωρούν πλέον τους Αλβανούς ως καλύτερους και πιο αξιόπιστους εταίρους,υπαλλήλους αλλά και πελάτες για τις επιχειρήσεις τους.Σ'αυτό συμβάλλει και η πεποίθηση των Αλβανών στα Βαλκάνια πως η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου κυρίως μετά τη συνάντηση της κ.Μπακογιάννη με τον Κοσοβάρο (φερόμενο ως) Υπ.Εξωτερικών Σ.Χουσενί στη Σόφια ( αναγνώριση του Κοσόβου.) .
Βέβαια ο Αλβανικός επεκτατισμός που θεωρεί ακόμα και τη δυτική Ελλάδα κομμάτι της Μεγάλης Αλβανίας δεν έχει πάψει να υπάρχει.Αντιθέτως..Αλλά θεωρούν πως οι παρούσες συγκυρίες ευνοούν μια-έστω προσωρινή-συμμαχία η οποία μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στις -διαφορετικές- επιδιώξεις Ελλήνων και Αλβανών στην περιοχή.
Αυτή λοιπόν την τάση προσπαθούν να ανακόψουν οι Σκοπιανοί με δημοσιεύματα σαν το χθεσινό της "Σπιτς"..
Ο Τύπος της γειτονικής χώρας ελέγχεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό απ΄την εκάστοτε κυβέρνηση οπότε και τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο κυβερνητικός συνασπισμός στην περίπτωση αυτή είναι ξεκάθαρα.Η προσέγγιση των αλβανών της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα ενοχλεί τους Σλαβομακεδόνες και-σε πρώτη φάση-μέσω δημοσιευμάτων,είναι βέβαιο πως θα προσπαθήσουν να ανακόψουν την κατάσταση αυτή διασπείροντας την καχυποψία ανάμεσα στα μέλη της Αλβανικής κοινότητας της ΠΓΔΜ.
Δεν είναι τυχαίο πως στο ασαφές χθεσινό δημοσίευμα,δεν αναφέρονται ξεκάθαρα οι πηγές ενώ παρόμοια κατάσταση προσπάθησαν να δημιουργήσουν και προεκλογικά όταν με δημοσιεύματα του ίδιου τύπου εξαπέλυαν βολές για "υπόγεια συνεργασία των Αχμέτι και Θάτσι με το Ελληνικό Υπ.Εξωτερικών"χωρίς και πάλι τα σχετικά δημοσιεύματα να τεκμηριώνουν τις πληροφορίες τους αυτές..
Το Greece-Salonika παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης και θα ενημερώσει για τυχόν παρόμοια νέα δημοσιεύματα.

Δευτέρα, 9 Ιούνιος 2008

"Γενοκτονία Εβραίων από Έλληνες",η νέα ανακάλυψη των Σκοπιανών..

Εντονο εκνευρισμό προκάλεσαν στα Σκόπια η επίσκεψη και οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στην Αθήνα, με αποτέλεσμα οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της γείτονος να εξαπολύουν οξύτατες επιθέσεις κατά του Γάλλου προέδρου, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα και «ενόχληση για τους Εβραίους όλου του κόσμου» και υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα ευθύνεται για τη γενοκτονία των Εβραίων!
Η ενόχληση τωνν Σκοπιανών εκφράστηκε χθες ανεπισήμως, μέσω μιας ανακοίνωσης του λεγόμενου «Διεθνούς Μακεδονικού Κογκρέσου», ενός προπαγανδιστικού οργάνου της γείτονος. Οι Σκοπιανοί κατηγορούν τον κ. Σαρκοζί για «αντιμακεδονική» στάση και ρατσισμό:
«Αντί να ζητά από την Αθήνα να απολογηθεί για την ελληνική γενοκτονία των Εβραίων στο κατεχόμενο μέρος της Μακεδονίας που βρίσκεται στο Αιγαίο(!), ο Γάλλος πρόεδρος δείχνει αλληλεγγύη με την ελληνική πρωτεύουσα. Αλληλεγγύη για μια γενοκτονία που διαρκεί από τους Βαλκανικούς Πολέμους έως σήμερα»,
αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο, που παράλληλα αφήνει αιχμές για τις «ελληνικές ρίζες», όπως αναφέρει, του Νικολά Σαρκοζί..
πηγή Ν