Σάββατο, Δεκεμβρίου 09, 2006

Οταν η πολιτική μας μετατρέπει σε ζώα

Την Πέμπτη στην σχολή είχαμε συνέλευση έτους με κύριο θέμα να αποφασίσουμε πως θα γίνουν οι κατανομές στις κλινικές αλλά και για άλλα θέματα.
Οι ομιλητές ήταν 8, 2 από ΔΑΠ,ΠΑΣΠ,ΠΚΣ 1 από αγωνιστικές και 1 από ΕΑΑΚ.
Εκτός από 1 πασπίτη και το παλικάρι από τις αγωνιστικές που θέλω μια μέρα να τους σπάσω στο ξύλο - τον έναν γιατί λέει μαλακίες για μένα πίσω από την πλάτη μου και τον άλλο γιατί είναι καραfalse metal και για να το παίξει κακός αριστερός κυκλοφορεί στην σχολή συνέχεια με μπλούζα maiden ενώ ξέρει για metal όσο ξέρει κι ο ozzy για τα ποντιακά... - με όλους τους άλλους έχουμε τουλάχιστον 1 καλημέρα και ο 1 από ΠΚΣ μάλιστα είναι και κολλητάρι μου.
Εκτός λοιπόν από τον Βασίλη (τον κολλητό) και μένα που είχαμε ένα αρκετά ήρεμο ύφος στις τοποθετήσεις μας όλοι οι άλλοι ξέχασαν προς στιγμήν σε ποιους μιλούσαν και άρχισαν να βάλλουν πολιτικά εναντίον των άλλων είτε με τις κανονικές τοποθετήσεις τους ως ομιλητές είτε με τις ερωτήσεις που κάναν στους ομιλητές.
Όσο για μένα θέλω να πιστεύω ότι κρατήθηκα στα επίπεδα του Δήμου και δεν ξέφυγα σε κατάσταση ΔΑΠιτη που επιτίθεται σε οποιονδήποτε για να τους μειώσει κτλ κτλ
Ναι μεν είχα ειρωνικό ή επιθετικό ύφος σε ορισμένες στιγμές αλλά τέτοιες στιγμές έχω κάθε μέρα... το έχω δηλώσει πως ένα από τα πράγματα που δεν μπορώ στους ανθρώπους είναι η βλακεία οπότε υπάρχουν αρκετές στιγμές της ημέρας που γίνομαι "κακούλης".
Άλλωστε το προηγούμενο το επιβεβαίωσε και ένας υπεύθυνος της παράταξης που ήρθε μετά και μου έδωσε συγχαρητήρια λέγοντας "Μπράβο.Ήσουν ο μόνος που μίλησε με προσωπικό στυλ,σαν Δήμος,κι όχι με τα κλασικά κλισέ".
Αλλά τα χειρότερα ακολούθησαν μετά τις τοποθετήσεις όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας αλλά και αργότερα μετά απ'αυτήν...
Μετά τις τοποθετήσεις τέθηκε θέμα για ψηφοφορία με κλειστή κάλπη και ψηφοφορία σε 2 γύρους!Και στα 2 είχαμε ένσταση εμείς γιατί τα θεωρούσαμε αντικαταστατικά. Το 1ο γιατί πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες που δεν μπορούσαν να γίνουν εκείνη τη στιγμή και το 2ο γιατί σύμφωνα με το καταστατικο οι αποφάσεις παίρνονται με μερική πλειοψηφία εκτός απο τις περιπτώσεις που ανφέρεται ρητά ότι χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία όπως π.χ. σε συνέλευση για να αλλάξει το καταστατικό,σε μομφή κατά προσώπου κ.α.
Το προεδρίο δεν το δέχτηκε και έθεσε στο σώμα ψηφοφορία για αν θα γίνει 1 η 2 γύροι.το αποτέλεσμα έβγαλε 2 αλλά πάλι επικαλούμενοι το καταστατικό δεν το δεχτήκαμε και έτσι ενώ πήραμε τον 1ο γύρο,αποχωρήσαμε από τον 2ο (στον οποίο μάλλον θα χάναμε μιας και οι περισσότεροι όταν το ζήτημα πάει σε 20 γύρο απλά ψηφίζουν οτιδήποτε για να χάσει η δαπ.Τους μόνους που παραδέχτηκα σε 2ο γύρο πέρσι ήταν η ΠΚΣ που οι περισσότεροι ψήφισαν λευκό και όχι αντιδαπ.Τέλος πάντων για να μην μακρυγορώ,και να μπαίνω στην ουσία του τίτλου,όπως ανάφερα και πιο πάνω πολλοί μεταμορφώθηκαν σε παραταξιακά ζώα κατα την διάρκεια τοποθετήσεων ή ερωτήσεων τους αλλά ακόμα χειρότερα μετά στις ψηφοφορίες ανέβηκαν πολύ οι εντάσεις και υπήρχαν φωνές από παντού και παραλίγο να έπεφτε και ξύλο.Και δεν μιλάμε για μία γενική συνέλευση που μπορεί να μην ξέρεις τον άλλον αλλά για μια συνέλευση 100 ατόμων που με τους περισσότερους γνωρόζεστε και κάποιους τους βλέπεις κάθε μέρα.Και όχι μόνο στην ψηφοφορία αλλά και μετά έξω από το αμφιθέατρο υπήρχαν εντάσεις,καβγάδες,κλάμματα και διάφορες "υπέροχες" και "πολιτισμένες" καταστάσεις!!!
Για μένα μέσα σ'αυτήν την σχολή πρέπει να είσαι πρώτα άνθρωπος,μετά γιατρός και μετά συνδικαλιστής.Αν οτιδήποτε από αυτά αλλάξει σειρά έχεις χάσει την μπάλα αλλά κυρίως έχεις χάσει την προσωπικότητα σου!
Και είναι κρίμα!!!Πολύ κρίμα!

currently playing: Hem - Burying song