Σάββατο, Δεκεμβρίου 02, 2006

WAD

WAD!
Ή αλλιώς world aids day ή μέρα κατά του aids!!!
Τι ακριβώς????
Η 1η Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί ως η μέρα κατά του aids και κάθε χρόνο γίνονται σε όλον τον κόσμο διαφόρων ειδών εκδηλώσεις!
Φέτος λοιπόν,η helmsic που είναι μια εθελοντική οργάνωση φοιτητών ιατρικής που διοργανώνει ανταλλαγές και πολλά άλλα,όπως κέθε χρόνο οργάνωσε κι από κάτι σε κάθε πόλη που υπάρχει ιατρική σχολή!!!
Η τοπική θεσσαλονίκης πιο συγκεκριμένα οργάνωσε για 4η συνεχόμενη χρονιά εκδηλώσεις περί του wad!
Φέτος είχαμε 4ημερο εκδηλώσεων αλλά όπως είναι προφανές η κυριότερη μέρα ήταν η χθεσινή,η 1η Δεκεμβρίου!!!
Από τις 9 η ώρα αρχίσαμε να μαζευόμαστε στην καμάρα και σιγά σιγά στηνόταν το όλο σκηνικό!Στήθικαν τα κεριά που φαίνονται στην εικόνα σε σχήμα κόκκινου φόγκου που είναι το σήμα της εκστρατείας κατά του aids,και στήθηκαν επίσης 2 σταντ όπου είχαμε το υλικό που μοιράζαμε στους περαστικούς,δηλαδή φυλλάδια,κορδελάκια και προφυλακτικά!
Φέτος επειδή το όλο σκηνικό έγινε στην καμάρα και όχι στην Αριστοτέλους όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, η ανταπόκριση του κόσμου ληταν πολύ καλύτερη μιας και ο κόσμος που περνάει από την καμάρα είναι κατά κύριο λόγο νέοι και δεν είχαμε τα φαινόμενα που έχουμε στην Αριστοτέλους με τις γιαγιάδες να μας δίνουν πίσω το υλικό και να μας κράζουν λες και είμαστε διάολοι!
Γενικότερα το κλίμα ήταν πολύ καλό μιας και υπήρχε πολύς κόσμος από περαστικούς (μοιράστηκαν αρκετές χιλιάδες υλικού),καμιά 40αριά εθελοντές,ωραία μουσικούλα,και φυσικά ενημέρωση για μια ασθένεια που δυστυχώς και στην Ελλάδα θερίζει αρκετό κόσμο!!!
Ειδικά όταν ήρθε η νύχτα και το ribbon φαινόταν κάπως έτσι...
ερχόταν πάρα πολλοί και το βγάζαν φώτο ή βγαίναν φώτο εκεί μπροστά!Και ενώ είχε σχεδόν τελειώσει το υλικό,η προσέλευση του κόσμου δεν σταματούσε!!
Για να κλείσω λοιπόν κάπου εδώ και το post μου νομίζω πως κάτι τέτοιες μέρες η ιδιότητα μας ως φοιτητές ιατρικής παίρνει πολύ μεγαλύτερη και πραγματικότερη αξία απ'ότι το μονότονο διάβασμα των βιβλίων!Πολύ καλά και απαραίτητα τα χρήματα,αλλά κάτι τέτοιες εικόνες,θα τις θυμόμαστε όλοι μας για αρκετά χρόνια!!!
Και του χρόνου!!!

Currently playing: Evanescence- Heart shaped box (acoustic)