Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2008

Δεν μας πείραξε η ήττα...

αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η ήττα!

Και για να εξηγηθώ, κάνω μια αναδρομή... πριν αρχίσει το euro το 2004 ήμουν από αυτούς που συμφωνούσαν με τον Γεωργίου, ότι πάλι θα μαζεύουμε μπαλάκια από τα δύχτια! Τελειώνει το τουρνουά και εννοείται πως χάρηκα μαζί με όλους τους άλλους Ελληνες που είμασταν οι τροπαιούχοι Ευρώπης, αν και σύμφωνα με την ποιότητα της μπάλας που παίζαμε,πιθανώς και να μην το αξίζαμε... Οπως και να'χει ήμασταν το outsider τότε, οπότε οι οποιεσδήποτε αλχημείες δικαιολογούνται!

Φτάνουμε στα προκριματικά του mundial και αποτυγχάνουμε... λέμε δεν πειράζει... τα ίδια είχε πάθει και η Δανία (αν θυμαμαι καλά) όταν είχε πάρει το euro.

Μετά από αυτή τη σφαλιάρα,φτάνουμε στα προκριματικά του euro, όπου βγαίνουμε πρώτοι, με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών σε όλοι την Ευρώπη!!! Την ίδια ώρα κάτι γαλλο-ιταλίες πάλευαν να μπουν από το παράθυρο, ενώ η Αγγλία μένει έξω από το τουρνουά!!!

Και φτάνουμε στο euro 2008!!! Τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι δύσκολα θα επαναληφθεί ο άθλος, μιας και πλεόν όλοι μας ξέρουνε και θα μας παίζουν πιο προετοιμασμένα, αλλά επίσης έχει και άλλη γλύκα γι'αυτούς να νικάν την πρωταθλήτρια ευρώπης (δείτε λίγο τι πικροχολα σχόλια έβγαλαν τα διεθνή ΜΜΕ για την πρωταθλητρια κόσμου - Ιταλία- και για εμάς, μετά τις ήττες αμφοτέρων). Επίσης δεδομένο είναι ότι υπάρχουν ομάδες με τρελά χαρτιά (Ολλανδία,Ισπανία κτλ...) που θα τις κοντράρεις πολύ δύσκολα. Άρα όσο αφορά τα αποτελέσαμτα που θα έρθουν, μπορεί να αποκλειόμασταν από τον όμιλο με 3 ήττες και μπορεί να φτάναμε ξανά στην κορυφή... όλα αυτά είναι και λίγο θέμα τύχης...

Όσο αφορά όμος την μπάλα που παίξαμε, εκεί ήταν η μεγάλη απογοήτευση!!! Δεν μπορείς Κύριε Ρεχάγκελ, όταν είσαι ο πρωταθλητής Ευρώπης, και η ομάδα που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στα προκριματικά, να στήνεις την ομάδα, λες και είσαι ο τελευταίος του τουρνουά... Αντι να μπεις με 4-3-3 ή με 4-4-2 και να δείξεις ότι είσαι ο 1ος και πας να υπερασπιστείς τον τίτλο, μπαίνεις πρακτικά με 5-4-1 και παίζεις το χειρότερο ποδόσφαιρο του τουρνουά??? Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να παρουσιάζει η κάτοχος του τίτλου? Την εικόνα του φοβισμένου??? Αυτό είναι που μας πίκρανε κυρ-Όττο... Όχι η ήττα.
Όπως επίσης μας πίκραναν και οι δηλώσεις σου... τι πάει να πει "αν δεν παίζαμε έτσι,θα τρώγαμε 5"??? Δηλάδή με την Ισπανία των Βίγια-Τόρες τι θα φαμε,15???

Πρέπει να καταλάβει ο Ρεχάγκελ ότι η Ελλάδα είναι η χώρα των άκρων... Όπως τον είχαν όλοι για θεό,και είχε την μεγαλύτερη δημοτικότητα στην Ελλάδα, μετά την κατακτση του 2004,και χωρίς να παίξουμε μπάλα τότε... τώρα στις ήττες πρέπει να βγαίνει και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του!!!

Και επίσης, ο καθένας κάνει τις επιλογές του,αλλά τι κολήματα είναι αυτά που έχει ακόμα ο Γερμανός??? Ο Χαριστέας (μεγάλος άμπαλος κατά τη γνώμη μου,κι ας έβαλε τα γκολ το 2004) αυτό τον καιρό είναι τρελά υποδιέστερος σε απόδοση μπροστά στον Σαλπιγίδη, ο οποίος και μεγαλύτερη ταχύτητα έχει,και πολύ πιο πολλά γκολ έβαλε από το 2004 και μετά, και έχει και περισσότερο την αίσθηση του χώρου... Τα ίδια και με τον Νικοπολίδη... καλός αλλά 37 πλεόν... το 80% των εξόδων του ήταν λάθος και είμαστε τυχεροί που το σκορ έμεινε στα 2.
Και τέλος ο Κάρα, ο οποίος ξέρει πολλά κιλά μπάλα, αλλά γιατί το καίει το παλικάρι??? Επαιξε σαν ήρωας μέχρι το 70... από τραυματισμό ήρθε... δεν άντεχε άλλο? Γιατί δεν τον άλλαξε?? Τι να πω... ο καθένας με τα κολλήματα του...

Τέλος, διαυκρινίζω ότι ούτς προπονητής το παίζω, ούτε είμαι μίζερος. Απλά ο καθένας δικαιούται να κάνει κριτική σε αυτό που βλέπει, πόσο μάλλον, όταν ξέρει ότι το πληρώνει από την τσέπη του,και ειδικά αν τον στεναχωρεί και νομίζει ότι του αξίζει κάτι καλύτερο...