Πέμπτη, Ιουνίου 12, 2008

Πάλι ο Βαγγέλης την πλήρωσε...

Πριν από λίγη ώρα έφτασα στην σχολή. Πάω λοιπόν να πάρω τον κλασσικό μου φραππέ (4 χρονια εδώ με έχουν μάθει... δεν ρωτάν καν) και βλέπω το κυλικείο σε μια κατάσταση ότι ναναι, με ψυγεία να έχουν μετακινηθεί κ.α.
Εκείνη την ώρα μέσα ήταν και ένας φίλος-ειδικευόμενος και καθησα μαζί του να μιλήσουμε. Μου εξήγησε λοιπόν ότι χτες το απόγευμα, που οι γνωστοί μας φίλοι αναρχικοί τα κάναν όλα αμπαλαέα στο ΑΠΘ (ναι Λάκη,ξέρουμε,επειδή παίρνουν 680 ευρώ τα κάνουν...) αφού σπάσαν ότι φυλάκιο και μπάρα υπήρχε στο ΑΠΘ, ήρθαν και στο κυλικείο της σχολής!
Σπάσαν λοιπόν την πόρτα του κυλικείου, και ευτυχώς το μόνο που κάναν ήταν να κλέψουν κάποια χρήματα (ότι χαρτονόμισμα βρήκαν στην ταμειακή - αφού την έσπασαν) και δεν προκάλεσαν περαιτέρω ζημιές μέσα στο κυλικείο.
Το ζήτημα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος που έχει το κυλικείο της σχολής μας, έχει δεινοπαθήσει. Και δεξιός να μην ήταν, έχει σίγουρα γίνει αντι-αριστερο-αναρχικό κτλ...
2 χρόνια με τις καταλήψεις έχασε 30.000 ευρώ κάθε χρόνο,αφού τα έξοδα τρέαν κανονικά (εφορίες,μισθοί,ενοίκια κτλ) αλλά το κυλικείο δεν λειτουργούσε για μήνες... Και πάνω που είπε ότι φέτος που δεν έχει καταλήψεις, θα ηρεμήσει λίγο ο άνθρωπος, του σπάσαν το κυλικείο....
Κρίμα γιατί ο άνθρωπος τρέχει πολύ για να θρέψει την οικογένεια του και κατι μαλακισμενα του προκαλουν συνέχεια χασούρες. Αυτα τα μαλακισμενα που τα περισσοτερα είναι βολεμενα,και εχουν τα λεφτα του μπαμπα τωρα,και αυριο θα ειναι βολεμενοι σε θεσουλες (οπως ο -Αναρχικος στα νιατα του- ευθυμίου που έγινε μετα υπουργός, η "εδω πολυτεχνειο" Δαμανακη, σχεδόν το μισο πολυτεχνειο που μπηκε στην βουλή μετά, ο πρωτεργατης του Μαιου του 68 στην Γαλλία που τωρα ειναι ευρωβουλευτης με τους πρασινους, ο επαναστάτης bob marley που ήταν μεσα στο νταβατζιλικι,τα χασισια και τις πορνες κτλ κτλ).
Οι υπολοιποι απο μας που απλά προσπαθουμε να παμε μπροστά με τον κοπο μας, πολλες φορες απλα δεχομαστε τις επιλογες των συγκεκριμενων αριστεριστοαναρχικων,γιατι πολύ απλά δεν έχουμε αλλη επιλογή (τι να κανεις π.χ. όταν περιμενουνε 200 ατομα με λοστους έξω απο την σχολή και δεν σε αφηνουν να μπεις στην συνελευση να ανοιξεις την σχολή,όπως περσι στο "2ο κυμα καταλήψεων"...)
Τέλοσπαντων... δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω... δουλειά,προσπάθεια,αισιοδοξία... ούτως ή άλλως κάποιες φορές όταν τα βρίσκουν όλα έτοιμα η εύκολα κάποιοι, την παθαίνουν από κει που δεν το περιμένουν όταν έρθει το πρώτο αγγούρι και το γυρναν σε ναρκωτικά, ψυχασθενειες αυτοκτονιες κ.α.... Οι υπόλοιποι ξέρουμε που βαδίζουμε και τι θέλουμε, και τουλάχιστον θα είμαστε πιο προετοιμασμένοι για τα σκατα που θα αντιμετωπισουμε αργότερα!

Currently playing: Adiemus - Adiemus