Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2006

H αβάσταχτη ελαφρότητα των party (Διαπιστεύσεις ενός εξωγήινου)

Και δεν μιλάω για όλα τα party αλλά αυτά τα πολυπληθή πάρτυ που συνήθως διοργανώνουν παρατάξεις ή άλλοι φορείς που μπορούν να μαζέψουν πολύ κόσμο!
Την αφορμή για να (ξανα)κάνω αυτές τις σκέψεις μου τις έδωσε ένα φιλαράκι που μου είπε να πάμε σε ένα πάρτυ που διοργάνωνε η ΠΑΣΠ.Ανλοιπόν εκείνη την μέρα ήταν ένας αόρατος εξωγηίνος μαζί μας θα έβγαζε τις εξής διαπιστώσεις...

1)Οι humans στιβάζονται στριμωγμένοι έξω από τον χώρο του πάρτυ ενώ μέσα έχει πολύ ελεύθερο χώρο
Σκέψη Alien:Καμία λογική
Εξήγηση:Ας φαίνεται ότι το πάρτυ μας είναι γεμάτο και δεν χωράει ο κόσμος να μπει μέσα...
2)Οι humans πληρώνουν χρήματα στην είσοδο παίρνοντας ένα χαρτάκι το οποίο δίνουν μετά σε μια κοπέλα και τους φέρνει κάτι που δεν τους αρέσει και το ονομάζουν μπόμπα
Σκέψη Alien:Γιατί οι humans πίνουν όπλα? (και δη μπόμπες). Και για ποιον λόγο πληρώνουν και πίνουν κάτι που δεν τους αρέσει???
Εξήγηση:Μια που τους τα παίρνουμε ας νωθεύσουμε τα ποτά... δεν θα καταλάβει και κανείς τίποτα!
3)Οι humans ενώ πάνε στα πάρτυ να διασκεδάσουν,οι περισσότεροι εκεί μέσα κάθονται κακόκεφοι!!
Σκέψη Alien:Και πάλι καμία λογική σκέψη
Εξήγηση:Πότε δεν μιζεριάζουμε για να μην μιζεριάζουμε και μέσα στα party....
4)Εμφανίσιμες θυληκές humans προσφέρουν τσιγάρα σε εισερχόμενους humans!
Σκέψη alien:Τι ευγενικό είδος αυτοί οι humans!
Εξήγηση:Τι καλύτερη διαφήμιση από το να δώσουμε από ένα πακέτο τσιγάρα σε φοιτητές που περνάν καλά σε πάρτυ - έτσι θα τα συνδέσουν με ωραίες στιγμές και θα αγοράζουν όλοι την μάρκα μας!!
5)Υπάρχουν κοπέλες εκεί μέσα που κουνιούνται συνέχεια στον ρυθμό της μουσικής και φοράν ύφασμα που καλύπτει μόνο τα στήθη τους και τα γεννητικά τους όργανα.
Σκέψη alien:Μάλλον οι συγκεκριμένες θηλυκές humans δεν κρυώνουν πολύ!
Eξήγηση:.......
6)Θηλυκές humans ενώ χορεύουν πλησιάζουν πολύ διάφορους αρσενικούς humans
Σκέψη alien:μάλλον κάποιο είδος επικοινωνίας μεταξύ τους
Εξήγηση: Το γνωστό κωλοτρίψιμο!
7)Όταν οι αρσενικοί humans πλησιάζουν το στόμα τους στα χείλη των θυληκών,τότε αυτές στην πλειοψηφία απομακρύνονται
σκέψη alien:Μάλλον και αυτό μέρος της επικοινωνίας
Εξήγηση:Xυλόπιτα μετά το κωλοτρίψιμο
8)Αντίθετου φύλου humans ενώ δεν ήρθαν μαζί στο πάρτυ,φεύγουν μαζί
Σκέψη alien:???
Εξήγηση:Πώς το λέει η Μπεζαντάκου??? one night stand-up... :D


Muddy Waters - Country Blues

Τρίτη, Νοεμβρίου 28, 2006

Προφύλαξη από τον Ευαγγελάτο!

Τις τελευταίες μέρες βλέπω στην τηλεόραση ένα διαφημιστικό για τις "Αποκαλύψεις" του Ευαγγελάτου οι οποίες προβάλλονται κάθε Τετάρτη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον ΑΝΤ1!
Άσχετα με την γνώμη που έχω για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφω θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξαν να δείξουν αύριο "όλη την αλήθεια για τα προφυλακτικά" όπως λέει το διαφημιστικό τους!Στν πρώτη του εκπομπή που είχα δει,είχε πει πως όλα τα θέματα είναι έτοιμα από το καλοκαίρι και θα παιχτούν εν καιρώ.
Δεν ξέρω για ποιον ακριβώς λόγω επέλεξαν να δείξουν την συγκεκριμένη εκπομπή τώρα,αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι εκπομπές που θα έχουν περιεχόμενο του τύπου "όλη η αλήθεια για τα προφυλακτικά" μόνο καλό δεν μας κανουν εν όψει της Παγκόσιας μέρας για το AIDS όπου προάγουμε το προφυλακτικό ως μόνο μέσο προφύλαξης από τον Ιο.
Και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρχει κόσμος που θα έρχεται στις εκδηλώσεις μας όπου αντί να τους πληροφορούμε περί του AIDS και των προφυλακτικών θα πρέπει να απαντάμε πρώτα στις κατηγορίες του Ευαγγελάτου,και αφού τους πείσουμε μπορεί να μας ακούσουν!
Ελπίζω πως όλα αυτά είναι μόνο φοβίες μου,αλλά δεν μένει παρά να δούμε την εκπομπή αύριο και να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο!

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2006

Αφαιρέθηκε....

Ανέβασα 2 φορές ένα κείμενο στο οποίο σχολίαζα το κείμενο που στέλνεται με mail και λέει γιατί πρέπει να είναστε περήφανοι που είμαστε έλληνες και σβήστηκε και τις 2 φορές.
Την 1 το ανέβασα ολόκληρο και την 2η σε 3 κομμάτια!
Ελπίζω να σβήστηκε λόγω μεγέθους ή κάποιου τεχνικού προβλήματος και να μην το έσβησε κάποιος ,αν και δεν ξέρω ποιος μπορεί να το κάνει...
Θα προσέχω απο δω και πέρα αν ανεβάσω κάτι μεγάλο να το σώζω και να το ανεβάζω σε πολλά κομμάτια μετά!
Τι να πώ....

Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2006

Movies and medicine

Μια μικρή εισαγωγή...
To movies and medicine είναι ένα πρόγραμμα που τρέχει εδώ και καιρό από την Emsa (European Medical student's association) και πρόσφατα η τοπική θεσσαλονίκης αποφάσισε να το φέρει και στην χώρα μας.Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να προβάλλονται ταινίες σχετικές με θέματα που αφορούν την ιατρική και μπορεί να ευαισθητοποιήσουν τους φοιτητές Ιατρικής αλλά και άλλων σχολών.Η καινοτομία είναι ότι δεν γίνεται απλώς προβολή της ταινίας,αλλά την ταινία την παρακολουθεί και ένας καθηγητής σχετικός με το περιεχόμενο της ταινίας.Έτσι στο τέλος της ταινίας ο καθηγητής σχολιάζει το περιεχόμενο της και ακολουθεί συζήτητση επ'αυτού!
Το πρόγραμμα το τρέχουν 4 μέλη της τοπικής (3 κοπέλες κι εγώ) και την Τρίτη που μας πέρασε καταφέραμε να προβάλουμε την 1η ταινία του προγράμματος,τον επήμονο κηπουρο.Αυτά για τα εισαγωγικά.Πάμε στην ουσία τώρα!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ από τους 3500 και πλέον φοιτητές της σχολής να βρίσκονται στο αμφιθέατρο την Τρίτη 42 άτομα εκ των οποίων ο 1 ήταν ο καθηγητής ο 1 οεπιστάτης 2 από άλλη σχολή και περίπου 15 μέλη της τοπικής που σχεδόν πάντα είμαστε σε οποιαδήποτε δράση της τοπικής... Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε η απίστευτη διαφήμιση αλλά παρ'αυτά έγινε διαφήμιση και με αφίσες αλλά και προφορικά!Μην ξεχνάμε ότι τα λεφτά για το πρόγραμμα τα δίνουμε εμείς οι 4 που το τρέχουμε!Δεν μπορούμε να βγάλουμε τεράστιες γυαλιστερές αφίσες!Αλλά από μικρές αφίσες είχαμε γεμίσει την σχολή και όχι μόνο!Μετά από τόση ενημέρωση,το να έρχονται τόσα λίγα άτομα σε απογοητεύει!Τουλάχιστον σε απογοητεύει δηλαδή γιατί μπορεί και να σε θυμώσει και 1002 άλλα!Μία τέτοια εκδήλωση όπως η προβολή ταινίας στα πλαίσια ενός τέτοιου προγράμματος περιμένεις να έχει μεγάλη προσέλευση γιατί:
  • Αφορά την επιστήμη σου (και όχο μόνο)
  • Θα είσαι στον ίδιο χώρο με συμφοιτητές σου,την παρέα σου κτλ δλδ θα έχει χαβαλέ και τζέρτζελο
  • Είναι κάτι που έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα'πρεπε έστω να υπάρχει περιέργεια επ'αυτού
  • Διοργανώνεται από μία οργάνωση που τρέχει εθελοντικά για τους φοιτητές Ιατρικής και αποδεδειγμένα τα προγράμματα της έχουν αρκετά μεγάλη συμμετοχή
  • Είναι τσάμπα (στην Ελλάδα ζούμε)
  • Σου δίνει τηνδυνατότητα να δεις την επιστήμη σου από άλλο μάτι εκτός απ'τα βιβλία...
  • ...και να συζητήσεις και με έναν καθηγητή σου επ'αυτού αν θέλεις
Όταν βλέπω λοιπόν τόσο μικρή προσέλευση τι άλλο μπορώ να νιώσω παρά λύπη και απογοήτευση για τους συμφοιτητές μου και τους αυριανούς συναδέλφους μου???
Κρίμα ρε παιδιά!Κρίμα!
Α,και καλά να περάσετε το βράδυ στα μπουζούκια!Αν προλάβετε να βγάλετε την ύλη που έχετε προγραμματίσει για σήμερα...

Σάββατο, Νοεμβρίου 18, 2006

Το μαγικό χαρτάκι!!!


Ήταν το πρώτο και ίσως το πιο πετυχημένο δώρο που μου κάναν για φέτος - τα άλλα θα τα πάρω αύριο...
Πάντως σίγουρα η κίνηση του Στελάρα να μου πάρει δώρω για τα γενέθλια μου εισητήριο για tool και mastodon ήταν φοβερή!ΤΟ ήξερε ότι ήθελα απίστευτα να πάω σ'αυτήν την συναυλία αλλά δεν περίμενα να μου έπαιρνε για δώρο το εισητήριο... το οποίο μεταξύ μας δεν έιναι και φτηνό,ε....
Είμαι σίγουρος πως μαζί με τα live των machinehead,apocalyptica,stamping ground και slipknot θα είναι από τα live που θα μου μείνουν αξέχαστα γιατί και οι 2 μπάντες είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ και τα μέλη τους είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ!!!
το μόνο που φοβάμαι είναι μετά από αυτό που θα δω από Brann Dailor και Danny Carey μην παρατήσω τα drums και αρχήσω καμιά φλογέρα.....
Και πάλι ευχαριστώ τον Στέλιο για το φανταστικό του δώρο!!!

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2006

H υποκουλτούρα των club (click this)

Όχι ότι δεν τα ξέραμε αλλά το παλικάρι εδώ τα λέει μαζεμένα και πολύ ωραία!!!
Και γενικότερα τα entries του αξίζουν να διαβαστούν.Λέει πράγματα τα οποία πολλές φορές θα έλεγα εγώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!
Εγώ του δίνω τον σεβασμό μου!
Επιστρέφω με δικά μου posts...

Currently playing: Smashing pumpkins - Bullet with butterfly wings

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2006

Για την τέχνη!

Πατήστε πάνω στον τίτλο!
Η no way out τα λέει όλα!!!

currently playing: CREED - Don't stop dancing

Σκέψεις μετά την εξεταστική

Είχα πει στον εαυτό μου ότι θα κάτσω και θα γράψω ένα post μετά την εξεταστική που θα αφορά εμένα και νομίζω πως ήρθε η ώρα να το κάνω!
Φυσικά και δεν μπορώ να τα θυμάμαι όλα,αλλά κάποια από τα πιο σημαντικά γεγονότα και συμπεράσματα θέλω να τα έχω γραμμένα.
Ξεκινάω λοπιπόν:
  • ΤΑΜΕΙΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ
    Είχα πει να δώσω λίγα μαθήματα και να τα περάσω όλα έτσι ώστε να έχω πολύ χρόνο για αυτά που θα έδινα και να μπορώ να διαβάσω τα άλλα αργότερα για να μπορέσω να χτυπήσω βαθμούς εκεί που αυτό θα χρειαζόταν!Τελικά έδωσα μόνο 4 και ξέρω ότι έχω περάσει 2 και έχω κοπεί σε ένα (τον πούστη τον Κουτσονικόλα, εύχομαι να τον πατήσει διαστημόπλοιο - είχα διαβάσει άπειρα για την Φυ1 για 2η φορά) και περιμένω ένα ακόμα! Δεν μπορείς να πεις ότι είναι και η καλύτερη μπαζιά!
  • ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ
    Ψάχνοντας λίγο το θέμα είδα ότι τελικά κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεται βαθμός πτυχίου για την ειδικότητα αλλά κυρίως προφορικές συνεντεύξεις,γλώσσα και εξετάσεις που σου κάνουν εκεί. Άρα θα πρέπει να επικεντρώσω μάλλον στο να κατέχω τις γνώσεις και την απαραίτητη γλώσσα και τα μαθήματ απλά να τα περνάω! Έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου αλλά θέλω να δω πώς θα δουλέψει και μετά θα παραθέσω αποτελέσματα! Οπότε πρέπει να αρχίσω να διαβάζω σιγά σιγά για την επόμενη εξταστική! Η πατέντα που μου έδωσαν 2 συμφοιτητές μου (Teacher και Χάρης) για πιο περιεκτικό διάβασμα σε συνδυασμό με κάποια άλλα σημαντικά στάφια που προμηθεύομαι από τον γνωστό και μη εξαιρετέο (κωδικό όνομα: Οχιά) ελπίζω πως θα με βοηθήσουν και καταστρώνοντας ένα λίγο πιο μακρόχρονο πλάνο - γιατί αν πάω μόνο για την επόμενη εξεταστική την έκατσα πάλι - θα μπορέσω να ξεχρεώσω ότι χρωστάω σε 1 χρόνο το πολύ και δεν θα αφήσω σχεδόν τίποτα από τα καινούρια. Χρειάζετα και να συντάξω καλή στρατηγική αλλά και να την ακολουθήσω! Θα το δω πώς θα τρέξει!!
  • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ
    Εννοείται ότι μέσα στην εξαταστική δεν μπορούσα να διαθέσω παρά τον απαραίτητο χρόνο. Όχι ότι τώρα πάω στην δουλειά συχνά,αλλά πρέπει να πηγαίνω συχνότερα για να νιώθει κι ο Τρανός ότι είμαι εκεί. Ελπίζω πώς όταν με το καλό αποκτήσω τουτ-τουτ η συμβολή μου στην δουλειά θα γίνεται ευκολότερα και θα είναι και αποτελεσματικότερη! Γιατί τώρα με τόσα πράγματα να τρέχουν ταυτόχρονα,και με τέτοιες αποστάσεις σπίτι - δουλειά-πανεπιστήμιο χωρίς αμάξι δεν είναι ότι πιο εύκολο να είσαι παντού ακόμα κι αν το θες.
  • ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ
    Και μ'αυτούς μες στην εξεταστική είχα ελάχιστο χρόνο. Ευτυχώς βρισκόμουν με κάποιους στην βιβλιοθήκη γιατί αλλιώς θα είχα απομονωθεί τελείως. Τώρα αφιερώνω κάποιον παραπάνω χρόνο αλλά κυρίως σε πολύ κοντινούς! Όποιος νομίζει ότι τον γράφω και δεν καταλαβαίνει ότι δεν έχω παραπάνω χρόνο να πάει να........
  • "ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΑ"
    Αυτά και αν τρώνε χρόνο..... Φέτος στην Γ.Σ. της helmsic εκλέχτηκα συντονιστής του rdb ενός προγράμματος που τρέχει σ'όλον τον κόσμο από έναν Έλληνα και έναν Ισπανό (Ισπανίδα είναι τώρα :D ) και μάλλον θα μου φάει κάποιον χρόνο αν και είναι αρκετά σημαντική θέση και μου αρέσει και πολύ!Από κει και πέρα σκέφτομαι να μην ασχοληθώ και τόσο ενεργά με τις ανταλλαγές φέτος μιας και τρέχω το rdb αλλά και το movies and medicine στην τοπική με άλλες 3 κοπέλες. Πολύ ενδιαφέρουσες και οι υπόλοιπες δραστηριότητες της helmsic αλλά η μέρα έχει μόνο 24 ώρες!!! Και φυσικά είναι και το bluemed το οποίο ευτυχώς δεν τρώει και πολύ χρόνο αλλά φέτος θα είμαι και στην Ε.Π.Σ. κάτι το οποίο ήθελα από τον 1ο χρόνο και τελικά θα ασχοληθώ φέτος. Πρέπει να μου θυμίζω κάθε μέρα ότι όσο ενδιαφέροντα κι αν μου φαίνονται τα υπόλοιπα πράγματα στην σχολή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΑΛΛΑ! Ήδη έκοψα Αγωγή υγείας και θα κόψω και τις ανταλλαγές μάλλον! Δεν πρέπει να πάρω καινούρια πράγματα! Είμαι στην φάση που ασχολούμαι σχεδόν μόνο με πράγματα που μου αρέσουν απίστευτα κι ας κοιμάμαι λιγότερο! Πρέπει να βρω και μια φόρμουλα για να τα φέρνω όλα βόλτα και ίσως χρειαστεί να κόψω και κάποια αν δω ότι δεν χωράν όλα στην φόρμουλα! Αν αναλαμβάνω καινούρια πράγματα από ενθουσιασμό δεν υπάρχει περίπτωση να βρω καλή φόρμουλα και θα πελαγώσω και πάλι!
    Μετά πώς να μην τρελαθείς όταν βγαίνουν οι άλλοι οι καθυστερημένοι και σου λενε "δεν ξέρω τι να κάνω-βαριέμαι"!Είναι δυνατόν?
  • ΜΟΥΣΙΚΕΣ
    Ε,προφανώς δεν είχα και τον άπειρο χρόνο να ασχοληθώ μέσα στην εξεταστική! Μόνο αγόρασα κάνα 2 cdάκια και κατέβασα και κάτι πράγματα! Τώρα ελπίζω πώς σιγά σιγά θα ξαναζωντανέψουν οι mmd και θα αξιωθούμε και με τους γιατρούς να πάμε για καμιά πρόβα επιτέλους! Ακόμα πρέπει κάποτε να συμμαζέψω τις μουσικές που έχω στο pc και σε cd και να ψάξω αργότερα για καινούρια πράγματα!!!
  • WRITING
    Επειδή διαβάζουν κι άλλα άτομα το blog (μια στον μήνα, αλλά το διαβάζουν) το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πάει καλύτερα από παλιότερα και ελπίζω να πάει ακόμα καλύτερα!!!
  • MΟΥΤΣΟΥ
    Για να πω την αλήθεια δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και αν και εμφανίστηκε κάτι (καλούτσικο) μες στην εξεταστική -είναι λυπηρό το ξέρω - δεν είχα τόσο χρόνο να το κυνηγήσω! Επιλογές είναι αυτά! Πάντως μυρίζομαι στον αέρα ότι κάτι καλό θα έρθει σχετικά σύντομα! Ελπίζω να μην είμαι κρυωμένος... :D
  • ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
    Ε,μάλλον μες στην εξεταστική δεν υπήρχε και ο απίστευτος χρόνος για κίνηση (γυμναστήριο - μπάλα - ping pong και τα συναφή). Θα σου τύχει να ξεφύγεις και λίγο,οπότε και το 1 κιλό που έχασα σε όλη την εξεταστική καλό μου φαίνεται σε σχέση με την προηγούμενη που είχα βάλει 7..... Πάντως από τότε που τελείωσε η εξεταστική το τρέχω αρκετά καλύτερα και με λίγη προσοχή θα είμαι μέσα στον στόχο μου!
  • ΥΠΟΛΟΙΠΑ
    Ελπίζω πως δεν έχω ξεχάσει κάτι σημαντικό! Όσο αφορά το blog και γενικά το internet το είχα σχετικά παρατημένο αλλά τώρα με το rdb μάλλον θα περνάω περισσότερη ώρα μπροστά από την οθόνη!

    Currently playing: CREED - One last breath

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2006

Μου εύχομαι

Πέρα από το να είμαι οκ με τον εαυτό μου και να πετυχαίνω τους στόχους που θέτω, μου εύχομαι καθ'όλη την διάρκεια της ζωής μου να συνεχίσουν με εκφράζουν οι παρακάτω στίχοι οι οποίοι με εκφράζουν και σήμερα:

I just wanna be who I want to be
I guess it's hard for others to see
I'm not a trendy asshole,
I do what I want,I do what I fell like
I'm not a trendy asshole,
I don't give a fuck if it's good enough for you!
'Coz I'm alive!!!

Χρόνια μου πολλά!

currently playing: Offspring - Smash